Přejít k hlavnímu obsahu

SINNERS dekapitovali CZC.eSubu dvěma comebacky a jsou ve finále MČR, zářil nejen NEOFRAG

21. 11. 2020 | 18:54 Counter-Strike 2
Nejočekávanější duel přišel již v semifinále. Na opětovné setkání SINNERS Esports a CZC.eSuby se těšil naprosto každý, a můžeme zpětně říci, že jejich série přinesla opravdovou lahůdku. CZC.eSuba se dvakrát dostala do vysokého vedení, ale na adaptaci SINNERS a dovednosti NEOFRAGa byli v obou případech krátcí. SINNERS se tedy bez prohry jediné mapy stávají prvním finalistou.
SINNERS vs. CZC.eSuba
SINNERS vs. CZC.eSuba

Mapa Inferno byla volbou CZC.eSuby, a bylo zřejmé, že pokud budou chtít v BO3 sérii uspět, svoji mapu budou potřebovat. Podle toho na ni nastoupili, a i když v pistolkách narazili na čtyřčlennou obranu SINNERS na A site, tak je dokázali po jednom rozebrat. Ve druhém kole poprvé zahrozil NEOFRAG, ale rozjetý blogg1s získal bod 1v2 clutchem. Právě o jeho duelu s CaNNiEm se hodně mluvilo, na téhle mapě to ale klíčové nebylo. Ve čtvrtém kole se eSuba dostala do stavu dvou hráčů proti čtyřem, ale tam pro změnu zazářil The eLiVe se třemi jedničkami s Deaglem. Po dvou povedených akcích od Leviho vedla eSuba dokonce už 7:0 a nejen diváci se ptali, co se to se SINNERS děje. Na Inferno ale dorazila velká bouře jménem Adam Zouhar, přezdívaná NEOFRAG.

V osmém kole SINNERS odrazili útok na Áčko a NEOFRAG následně sebral tři killy hned po sobě. Po slabém nákupu eSuby pro změnu NEOFRAG zastavil útok na B site, kde jej neoslepili flashbangy od CZC.eSuby a on si běhal, jak se mu zachtělo. Totéž se ale vlastně dalo říct o celém zápase. V kombinaci jeho umu, vyladěné defenzívy a parádních crossfirů dokráčeli SINNERS Esports k obratu již za první stranu, když nakonec vyhráli 8:7. eSubu přehráli vším, co zkoušeli, jako například o riskantním výběhu beastika ze smoku v kole čtrnáctém.

Druhá polovina demolici pouze dokonala. Šikovnou koordinací ve druhých pistolkách odchytili SINNERS jediného hráče na B site s nožem v ruce a následný afterplant zvládli taktéž na jedničku. Proti eku sice ztratili dva hráče, ale v následném kole si opět NEOFRAG dělal ze soupeře dobrý den. SINNERS jednou šli na A, ale následně dvakrát uspěli na B. Naprostou ukázkou zmaru bylo kolo s pořadovým číslem 22, kdy NEOFRAG nejprve otevřel na dvou hráčích, zůstalo mu pouhých 12 životů, ale i s nimi si za pomocí neskutečného pohybu pohrál jako s loutkami. V závěrečném kole se už jen dotáhl fakt, že SINNERS vyhráli 16 bodů v řadě!

31:11, tak znělo konečné skóre NEOFRAGa na Infernu. Na Overpassu jej ale dokázala CZC.eSuba dokonale zpacifikovat, ačkoliv úvodní pistolky prohráli. Následně však díky Deaglům eSubáci vyhráli force buy a získali i další dva body. Díky nešťastné sekvenci na A sice SINNERS jedno kolo získali, ale poté začala eSuba dominovat. Hra připomínala první mapu, dokud na Infernu eSuba vedla. Ve velké pohodě hrál především blogg1s, který prokazoval parádní dovednosti s AWP a předčoval CaNNiEho. Jediný další bod za první polovinu už SINNERS Esports dokázali dát pouze na A, kde se ale CZC.eSuba překvapivě pokoušela o 2v3 retake, který jim skoro vyšel. Na jejich straně vládla velká pohoda a dařilo se jak po týmové, tak i po individuální stránce.

Jakmile však SINNERS dáte možnost se vrátit do zápasu, tak ti se jí chopí doslova a do písmene. Při pistolkách se eSubě nepodařilo těsně zabít některé hráče, SINNERS ubránili B site a začali stahovat. CZC.eSuba si oblíbila právě především Béčko, kde ve dvacátém kole po dlouhé době získali bod, když na začátku kola přežil blogg1s šťastně s 1hp. Heroickou akcí se ukázal v dobré formě hrající SHOCK, když nejprve zabil 2 hráče a poté zakončil kolo 1v2 clutchem. Hned při následujícím útoku opět na B jsme pro změnu byli svědky 5v5 afterplant situace, kde se ale po prvním killu vše pro eSubu zbořilo a stav se pomalu srovnával. Když už ze SINNERS někdo umřel, tak zbytek týmu stihl rychle rotovat a byl připravený multikillem opět vrátit rozehrané kolo do vlastní moci. Zmar potvrdil za stavu 13:15 z pohledu eSuby 4-man boost, kde blogg1s bohužel hráče na B netrefil. SINNERS Esports ukázali, že nejsou pouze o NEOFRAGovi a dokonali druhý neskutečný comeback hned po sobě.

SINNERS vs. CZC.eSuba
Štítky: MČR, SINNERS, eSuba
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.