Přejít k hlavnímu obsahu

Základní část Hearthstone Grandmasters se blíží ke konci

28. 6. 2019 | 12:03 Hearthstone
Evropská část Hearthstone Grandmasters, dlouhodobé soutěže plné nejznámějších jmen současné HS scény, se blíží ke konci. České barvy v této v současnosti nejprestižnější Hearthstone soutěži reprezentuje Jarla, jak na tom dva týdny před koncem základní části je?
HS Grandmasters
HS Grandmasters

Šestnáct nejlepších hráčů z každého ze tří Hearthstone regionů bylo na začátku letošní sezóny zařazeno do ligy Hearthstone Grandmasters, což je v současném esportovém systému nejprestižnější dlouhodobá HS soutěž. Grandmasters jsou rozděleni podle regionů na tři části, ve kterých pak ještě byli hráči přiděleni do jedné z dvou divizí. Z každé z těchto divizí pak postoupí tři nejlepší hráči na Global Finals, v nichž jsou ve hře velice pěkné finanční odměny.

Liga je díky kritériím, na které byl při vybírání velmistrů kladen zřetel, nabitá opravdu zvučnými jmény, v asijské části bojují o postup na Global Finals například Surrender tom60229 a v americké zase nechybí takoví hráči, jako jsou Purple, Eddie či Dog. Tou nejpodstatnější je pro nás ale nepochybně část evropská, vedle jmen jako Fenomeno, Hunterace a Kolento v ní totiž bojuje také úřadující mistr České republiky Jarla

HS Grandmasters, divize B, region Evropa

Jarla se o postup na Global Finals snaží v divizi B evropské části, které má za sebou z plánovaných 14 utkání již 10. A jak se jedinému domácímu Hearthstone velmistrovi zatím daří? Bohužel, ne moc dobře. Po třech hracích týdnech měl sice Jarla na svém kontě pěkné 4 výhry z celkových 6 možných, od té doby ale už si ale pro žádné vítězství dojít nedokázal a dva týdny před koncem mu tedy patří průběžné předposlední místo.

Hearthstone Grandmasters
miluju videohry a hlavně ligu legend