Přejít k hlavnímu obsahu

Známe formát světového šampionátu v PUBG

26. 10. 2019 | 11:33 PUBG: Battlegrounds
Druhý světový šampionát v PlayerUnknown's Battlegrounds je na rozdíl od toho loňského čistě záležitostí kvalifikovaných týmů, nikoliv pozvaných. Z devíti regionů dorazí do Kalifornie třicet dva týmů, které se během tří víkendů poperou o věčnou slávu a minimálně dva miliony dolarů.
PUBG Global Championship 2019
PUBG Global Championship 2019

Základní informace k PUBG Global Championship 2019 jsme již znali, ale čekalo se ještě na oznámení detailního formátu jednotlivých fázích. Všechno je nyní venku a tak si tyto náležitosti můžeme postupně představit.

Světový šampionát odstartuje 8. listopadu v OGN Super Aréně, kde proběhnou úvodní skupiny a semifinále. Na vyvrcholení se dění přesune z Los Angeles do Oakland Arény, kde 24. listopadu poznáme nového krále světa PUBG. Největší počet zástupců na západ USA posílá Jižní Korea a Evropa, a to rovných šest týmů. Pěti zástupci se může pyšnit domácí region, ještě o jeden méně vyšle do boje Čína. Tři své týmy poznal i region jihovýchodní Asie, zbylé čtyři kouty světa mají pouze dvě místenky. Řeč je o Japonsku, Taiwanu, Austrálii a Latinské Americe.

MČR 2019

Všichni účastníci PGC budou pro úvodní fázi turnaje rozdělení do dvou skupin po šestnácti, v každé z nich se odehraje šest zápasů. Nejlepší osmička postoupí do semifinále, spodní polovinu bude 10. listopadu čekat dalších šest eliminačních zápasů. Z toho vzejde dvacet čtyři účastníků semifinálového kola, které proběhne 15. až 17. listopadu. Ti zde budou rozděleni do tři skupin po osmi, a postupně se každý den utkají všechny tři možné kombinace dvou skupin. Poté se všechny body sečtou a z celkového pořadí vzejde finálová šestnáctka. Také o závěrečném víkendu se bude ctít maximálně šest zápasů za den. Jelikož bude ale dění v Oakland Aréně pouze dvoudenní a z předchozích fází si týmy nebudou přenášet žádné výhody, o světovém šampionovi rozhodne dvanáct zápasů. To je sice více než loni na PGI, ale i tak je škoda, že to není ještě více.

Základní prize pool PUBG Global Championship 2019 má hodnotu dvou milionů dolarů, z něhož si rovnou polovinu ukrojí samotný vítěz. Další rozdělení prozatím neznáme. Současně tento balík odměn ještě poroste, a to díky možnosti zakoupení PGC předmětu přímo ve hře. K nárůstu tak podobně jako třeba u TI v Dotě 2 můžete přispět i vy. Nedočkali jsme se sice tématických skinů na motivy jednotlivých týmů, které by jistě byly velice populární, ale díky zakoupení jednoho z generických PGC skinů si přímo ve hře zpřístupníte tipovačku.

Formát světového šampionátu v kostce:

  • Skupinová fáze (8. a 9. listopadu)
    32 týmů bude rozděleno do 2 skupin po 16 týmech
    V každé skupině se odehraje 6 zápasů
    Nejlepších 8 týmů z každé skupiny jde do semifinále
    Zbylých 8 týmů z každé skupiny čeká eliminační fáze
     
  • Eliminační fáze (10. listopadu)
    Nejhorších 16 týmů skupinové fáze čeká 6 zápasů
    Lepších 8 týmů postupuje do semifinále, ostatní končí
     
  • Semifinále (15. až 17. listopadu)
    24 týmů bude rozděleno do 3 skupin po 8 týmech
    Každý den se proti sobě utkají dvě skupiny najednou, 
    Každou kombinaci čeká vždy 6 zápasů (AvsB, BvsC, CvsA)
    Ze všech tří semifinálových dní vznikne celkové pořadí
    Pouze nejlepších 16 týmů postoupí do grandfinále
     
  • Grandfinále (23. a 24. listopadu)
    Dva hrací dny, každý den se odehraje šest zápasů
    Po dvanácti zápasech poznáme světového šampiona
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.