Přejít k hlavnímu obsahu

První turnaj formátu Standard: The Curse Trials

20. 2. 2016 | 15:57 Hearthstone
Team Archon se postaral o první turnaj formátu Standard, v němž jsou zakázány karty z expanze Goblinů proti Gnónům a dungeonu Naxxramas.Na tento turnaj bylo přizváno šestnáct velkých jmen. Evropu zastupovali Forsen, Kolento, Lifecoach, Thijs, Orange, Ostkaka, Rdu, Savjz a SuperJJ. Účastníky z USA byli Amnesiac, Firebat, Kibler, StrifeCro, Trump a Zalae. Jedinou zástupkyní asijského kontinentu byla Eloise.
Výchozí obrázek

Team Archon se postaral o první turnaj formátu Standard, v němž jsou zakázány karty z expanze Goblinů proti Gnónům a dungeonu Naxxramas.

Na tento turnaj bylo přizváno šestnáct velkých jmen. Evropu zastupovali Forsen, Kolento, Lifecoach, Thijs, Orange, Ostkaka, Rdu, Savjz a SuperJJ. Účastníky z USA byli Amnesiac, Firebat, Kibler, StrifeCro, Trump a Zalae. Jedinou zástupkyní asijského kontinentu byla Eloise.

Curse Trials

Turnaj byl dotován 30 tisíci dolary, o živý komentář se postarali Kripparian a Frodan. Během 17. až 19. února jsme tak mohli sledovat nové variace balíčků a to od těch nejlepších hráčů světa. Právě v tomto turnaji tak top hráči mohli nastínit, jakým směrem se může metagame ubírat a které balíčky budou patřit mezi ty nejhranější.

Každý hráč si do turnaje nachystal tři decky od tří hrdinů. Nejčastěji se mezi nimi objevoval Druid. Z šestnácti hráčů si jej zvolilo hned 14. Druid se těší velké popularitě především kvůli combu, které je součástí klasických karet. Na rozdíl od některých jiných balíčků tak nepřišel o svou nejsilnější zbraň. Častěji než dříve se mezi druidy objevoval Ancient of War, Savage Combatant, či Mounted Raptor. Objektivně bychom však měli brzdit nadšení druidů, jelikož s novou expanzí se dočkáme i nerfu této classy.

Druhým nejčastějším balíčkem se zastoupením mezi 12 hráči byl Face Shaman, chcete-li Overload Shaman. U něj jsme příliš mnoho změn nezaznamenali, protože tento balíček vznikl až s příchodem expanze The Grand Tournament a dungeonu League of Explorers.

Mezi středně hrané balíčky se dostala Miracle Roguna, kterou hrálo celkem 7 hráčů. U „tulačky“ jsme mohli vidět návrat karet jako Shiv, Conceal, Assasin’s Blade, Malygos či Cold Blood. Každý z hráčů však volil trochu odlišné karetní kombinace a nedošlo tak k úplné shodě mezi všemi hráči.

Deck Dragon Priesta si pro tento turnaj vybralo pět hráčů. Balíčky vypadaly poměrně standardně, jelikož archetyp draků začal být nejvíce hrán až s příchodem adventury The Blackrock Mountain. Balíček tak nepřišel o zásadní karty, spíše získal na síle díky oslabení jiných balíčků.

Stejný počet hráčů si vybral i deck Dragon Warriora, u kterého jsme mohli sledovat to, jak se hráči vypořádali s absencí zbraně Death’s Bite. U Eloise jsme jako náhradu registrovali King’s Defender, Thijs se rozhodl pro Arathi Weaponsmith. Na scéně se pak častěji než obvykle objevovala i karta Fierce Monkey, či Varian Wrynn.

Mezi outsidery se umístil tempo Mage, kterého si zvolili pouze dva hráči. A na posledním místě v popularitě se umístil Hunter a Warlock. Přitom u Warlocka v minulosti existovalo velké množství archetypů. Dalo by se tedy čekat, že aspoň nějaký archetyp bude zachován v hratelné podobě. Turnaj však překvapivě naznačil opak.

Co se týče obecných změn, pak je třeba zmínit úbytek Big Game Hunterů, což můžeme chápat jako důsledek absence Dr. Booma. Dost často se mezi hráči objevovala i karta Harrison Jones, která je obzvlášť účinná proti hojně hraným Shamanům. Do obranných balíčků se vrátil Earthen Ring Farseer, který slouží jako náhražka Healbota. Dále si dovolím na základě těchto skromných dat prorokovat, že s rostoucí oblíbeností Dragon balíčků a současně s větším počtem tauntů u Druida bychom možná na scéně mohli opět přivítat Black Knighta.

Závěrem děkujeme týmu Archon za zorganizování turnaje, čímž umožnili široké veřejnosti podívat se na napínavá utkání a zároveň si udělat lepší obraz o tom, co přinese nový formát Standard. Velká gratulace také vítězi Thijsovi, který v dechberoucím finále porazil 3:2 Savjze. Všem fanouškům Hearthstone doporučujeme si ze záznamu zhlédnout poslední hru finále (od 42:40)!

Štítky: Team Archon