Přejít k hlavnímu obsahu

Co přinesl brněnský Fireside Gathering?

1. 3. 2016 | 09:56 Hearthstone
Tento víkend v brněnské hospůdce Naproti proběhl vůbec první brněnský Fireside Gathering. V jakém duchu se celá akce nesla a jak s ní byli účastníci spokojeni? To se dozvíte níže.
Výchozí obrázek

Tento víkend v brněnské hospůdce Naproti proběhl vůbec první brněnský Fireside Gathering. V jakém duchu se celá akce nesla a jak s ní byli účastníci spokojeni? To se dozvíte níže.

Fireside Gathering je turnaj hráčské komunity, který patří pod hlavičku Hearthstone, Blizzard games. Jakýkoliv hráč má tedy možnost oslovit Blizzard a zorganizovat událost. Takovým odvážlivcem se stal „Pospa“, kterému se podařilo celou akci uskutečnit. Nejprve musel zkontaktovat Blizzard, dále zamluvit vhodné místo, propagovat akci, aby se našel dostatečný počet účastníků, sehnat věcné ceny a dohlédnout na průběh samotné akce.

O účastníky však nebyla nouze, neboť na 32 volných míst do turnaje se přihlásilo okolo šedesáti hráčů. Nakonec se nás sešlo zhruba 50 a ti, kteří se už do hlavního turnaje nevešli, si mohli zahrát v turnaji vedlejším. Navíc, každý účastník byl pohoštěn Muffinem!

HS Muffin

Celá akce se nesla ve velmi přátelském duchu. Turnaje se zúčastnili jak hráči z vyšších ranků, tak i casual hráči nebo specialisti na areny. U pivka a Hearthstonu se tak všichni dobře pobavili, poznali super lidi se stejným zájmem a díky bezchybné organizaci šlo všechno jako po másle. Nikdo nikoho nehejtoval, a ani při hrách rozhodnutých kvůli RNG nikdo nikomu nevyhrožoval vyvražděním rodiny, či tradiční větou „get cancer“. Právě naopak, když z Piloted Shreddera spadl Lorewalker Cho anebo Milhouse Manastorm, všichni se zasmáli.

Brněnský Fireside gathering se stal dokonce mezinárodní akcí, když se jej kromě Čechů a Slováků účastnili i dva Řekové. Jeden z nich se dokonce dostal do semifinále. Kromě třiceti mužů turnaj odehrály i dvě ženy, přičemž „EliBeli“ nakonec slavila vítězství. Všichni účastníci, bez ohledu na výsledek, získali speciální cardback, právě za účast na oficiální akci Blizzardu.

Myslím si, že všichni účastníci si akci užili a těší se na další podobnou událost. Organizátor Pospa nám prozradil, že by rád takovýto turnaj v budoucnu zopakoval. Těšit se na něj budeme moct možná už po ustálení nadcházejícího formátu Standard a vydání nové expanze. Sledujte tedy novinky komunity, ať Vám podobná událost neunikne.

Fireside Gathering