Přejít k hlavnímu obsahu

PLAYzone Liga I: Shrnutí první poloviny soutěže

10. 3. 2016 | 23:39 League of Legends
Premiérová sezóna PLAYzone LoL Ligy je v plném proudu a tuto středu se dohrála první polovina. Nyní je ideální čas na glosování, jak se jednotlivým celkům dařilo a kdo má nejlépe našlápnuto k postupu na LAN finále, kam se podívá nejlepší čtyřka. Nejprve se tedy podíváme na aktuální pořadí po sedmém z celkových čtrnácti kol online fáze PLAYzone LoL ligy.
Výchozí obrázek

PLAYzone LoL Liga

Premiérová sezóna PLAYzone LoL Ligy je v plném proudu a tuto středu se dohrála první polovina. Nyní je ideální čas na glosování, jak se jednotlivým celkům dařilo a kdo má nejlépe našlápnuto k postupu na LAN finále, kam se podívá nejlepší čtyřka. Nejprve se tedy podíváme na aktuální pořadí po sedmém z celkových čtrnácti kol online fáze PLAYzone LoL ligy.

Jak sami vidíte, na trůnu po první polovině sezóny sedí pětice hráčů Inside Games, která v dosavadním průběhu ani jednou nezakopla. Tým táhne zejména sehraná botlinka Edems a Dreamery, nicméně celá pětice podává stabilně kvalitní výkony, jinak by také neměli IG na kontě skóre 7:0. Týmu také pomáhá fakt, že si drží stabilní sestavu a pouze dvakrát měli hosta.

Na dalších postupových příčkách jsou dosud týmy eSuba, eXtatus a Dark Tigers, všechny seřazené postupě s tříbodovým odstupem. eSuba dosud padla pouze s Inside Games a ačkoliv již několikrát musela drobně sáhnout do své sestavy pro jednotlivá kola, neztratila body mimo zápas s IG. Od eXtatus se po úspěchu na ASUS Finals čekalo možná něco více a po prohře v prvním kole proti Inside Games se mohlo zdát, že se týmu dařit nebude, ale opak je pravdou, aktuální třetí místo je adekvátní vzhledem k výkonům eXtatus.

Tabulka PZ ligy

Pořadí na dalších místech bude zajímavé sledovat do budoucna a to zejména kvůli změnám v sestavách. Čtvrtí Dark Tigers se budou muset klepat, od sedmého kola totiž nasadili novou sestavu, která papírově nemá potenciál, jako ta dřívější. K jejich štěstí jim na záda nikdo nedýchá, Revital Gaming společně s Fraternitas mají šestibodový odstup. Hodně právě bude záležet na tom, jestli Fraternitas naberou do svých řad plnohodnou sestavu či nikoliv.

Trojice týmů Revital Gaming, Majestic Lions patřila spíše k černým koním v soutěži. Nejlépe jsou na tom na pátém místě Revital, kteří pokud by neztratili body proti Hype Gaming, mohli na tom být ještě lépe. Největší zásluhu na tomhle postavení má výkon midaře FizzOMJayce, který byl při jediných dvou výhrách svého týmů vždy zařazen mezi hráče aktuálního kola.

Majestic Lions nasadil od kola číslo sedm novou sestavu, tak uvidíme, jak dlouho vydrží pohromadě, protože na papíře nevypadá vůbec zle. Bude ovšem stačit jakkoliv kvalitní sestava k tomu, aby dokázala smazat manko, které má na čtvrtou pozici? To nám ukáže druhá půlka sezóny. Společně na sedmém místě s Majestic Lions hnízdí Hype Gaming, kteří ačkoliv si drží stále stejnou sestavu, nepodařilo se jim urvat více než jedno tříbodové vítězství.


A jak vidíte dosavadní průběh vy? Očekávali jste jiné týmy na prvních pozicích nebo vám přijde aktuální pořadí adekvátní? Kterým týmům byste nejvíce přáli postup na LAN finále, kde se dostane nejlepší čtveřice? Svůj názor můžete vyjádřit v komentářích či anketě níže. Stejně jako tomu bylo v první polovině, tak i od příští středy se můžete těšit na pravidelná vysílání PLAYzoneTV! Archív odvysílaných zápasů na PZTV naleznete na našem YouTube kanále.

MČR

Štítky: Playzone liga
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.