Přejít k hlavnímu obsahu

PLAYzone Liga I: Shrnutí první poloviny soutěže

10. 3. 2016 | 23:51 Counter-Strike 2
Výchozí obrázek

PLAYzone CS:GO liga

Premiérová sezóna PLAYzone CS:GO Ligy je v plném proudu a tuto středu se dohrála první polovina. Nyní je ideální čas na glosování, jak se jednotlivým celkům dařilo a kdo má nejlépe našlápnuto k postupu na LAN finále, kam se podívá nejlepší čtyřka. Nejprve se tedy podíváme na aktuální pořadí po sedmém z celkových čtrnácti kol online fáze PLAYzone CS:GO ligy.

Dle tabulky níže jde jasně vidět, který tým je aktuálně na čele. eSuba sice ve třetím kole ztratila 2 body při remíze s Majestic Lions, nicméně díky těsné výhře 16:14 nad eXtatus a poměrné jasnému vítězství nad Gunrunners právě eSuba lize s 19 body vládne. Na druhé místo po sedmém kole klesli Gunrunners, kteří podlehli právě eSuby, což pro tento tým byla první prohra v sezóně. I tak jsou ale výkony týmu překvapivé a druhé místo je úspěchem.

S pětibodovým odstupem se na třetí příčku vyškrábali Majestic Lions, pro které byla výrazná ztráta při hře 4 proti 5 s Gunrunners. Samotná remíza s eSubou je jasný důkaz, že se lvy se musí počítat. Kromě eSuby padli Majestic Lions pouze 13:16 s eXtatus. A právě tento tým v červených barvách je aktuálně čtvrtý. eXtatus mají mimo zmíněné porážky na kontě také smolnou prohru 4v5 proti iNfected, tato ztráta musí opravdu mrzet. I tak pokud eXtatus zaberou, stále mohou bojovat o příčky nejvyšší. Postup na LAN finále by jim utéct neměl.

Tabulka PZ ligy

Nemilá situace nastává pro týmy pod čarou, tedy od pátého místa dále. eEriness sice ztrácí na své konkurenty pouze bod či dva, nicméně dostat se před ML nebo eXtatus bude velice těžké. Elitní čtveřice v první polovině sezóny ukázala, že alespoň o kousek má navrch. Nicméně relativně nová sestava eEriness nepředvádí špatné výkony a uvidíme, třeba naváže na své výkony, díky kterým dokázala porazit právě eXtatus 16:14 hned při své premiéře!

Na šesté pozici sídlí tým iNfected, jenž má v aktuální době problém se sestavou. Je těžké předvídat, zda nová pětice bude vyšší kvality, než ta předcházející. Dle mého budou iNfected bojovat o přežití, dosud porazili pouze těsně Iron Branch a oslabené eXtatus. Iron Branch jsou za nimi pouze jediný bod, takže tady půjde o hodně. Ačkoliv IB mají na kontě dosud pouze jedinou výhru, prohry nebyly vůbec jednoznačné a s týmem se musí stále počítat.

Smutně vyhlíží soupeře nad sebou tým na osmé příčce, tedy NecroRaisers. Hlavním problémem týmu je neustále obměnování sestavy, nyní v základní pětici nefiguruje jediné jméno, které do ligy vstoupilo. Uvidíme, jak to bude s NR nadále, nicméně to nevypadá vůbec růžově. I tak ale ztráta pouhých dvou bodů na šesté místo není vůbec tragická a pokud by si pětice hráčů sedla, tak může navázat na dosud jediné vítězství proti týmu iNfected.


A jak vidíte dosavadní průběh vy? Očekávali jste jiné týmy na prvních pozicích nebo vám přijde aktuální pořadí adekvátní? Kterým týmům byste nejvíce přáli postup na LAN finále, kde se dostane nejlepší čtveřice? Svůj názor můžete vyjádřit v komentářích či anketě níže. Stejně jako tomu bylo v první polovině, tak i od příští středy se můžete těšit na pravidelná vysílání PLAYzoneTV! Archív odvysílaných zápasů na PZTV naleznete na našem YouTube kanále.

 

MČR

Štítky: Playzone liga
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.