Přejít k hlavnímu obsahu

Nová expanze starých bohů byla odhalena!

12. 3. 2016 | 22:50 Hearthstone
Dohady a konspirace na všemožných blozích poukazovaly na to, že nová expanze ponese tématiku The Old Gods. Blizzard včeřejšího večera potvrdil, že domněnky byly pravdivé.
Výchozí obrázek

Dohady a konspirace na všemožných blozích poukazovaly na to, že nová expanze ponese tématiku The Old Gods. Blizzard včeřejšího večera potvrdil, že domněnky byly pravdivé.

Staří Bohové, chtete-li The Old Gods, byli svého času téměř všemocní. Titánům se však podařilo je přemoct. Vzhledem k tomu, že jejich zabitím by zničili i celý Azeroth, rozhodli se je "pouze" uvěznit. Moc a sílu těchto tvorů si uvědomují mnozí z nás. Někteří se snaží je znova osvobodit a získat tak nadvládu nad světem. Síly, kterými Staří Bohové oplývají jsou však temné a usilují o zmocnění se kontroly nad myslí jednotlivců. Právě takto můžeme chápat i význam a smysl přicházející expanze.

Celá expanze čítá 134 nových karet, přičemž na oficiálním oznámení expanze jich Blizzard zveřejnil šest. Tou nejsilnější je bezesporu jeden ze Starých Bohů - C'Thun. Hráč jej může chápat jako kombinaci dvou karet. Zaprvé je battlecry této karty velmi podobný Avenging Wrathu. Zadruhé člověk zahráním této karty nepoužije jen spell, ale také získá na plochu mohutného miniona.

Dobrou zprávou pro všechny hráče je i to, že C'Thuna dostane zdarma naprosto každý a to jako šestou kartu při otevření prvního balíku z nové expanze. To však není všechno, Blizzard se rozhodl odměnit komunitu za to dlouhé čekaní a každý hráč dostane tři balíčky zdarma! K tomu je také připravena pre-order akce, kdy při zakoupení 50 packů dostanete stylový cardback.

C'Thun

Nyní se ale vraťme k dalším oznámeným kartám. Tématika rozšíření se bude točit okolo C'Thuna, který může být dále nabuffován svými posluhovači. Jako první oznámené karty máme na výběr dvojici Beckoner of Evil anebo Twilight Elder, které C'Thuna posílí i když bude uvnitř balíku nebo ve vaší ruce. Karet ovlivňujících C'Thuna by mělo vyjít celkem 16.

Beckoner of EvilTwilight Elder

Nyní se tedy podíváme na další karty, které již C'Thuna neovlivňuje. Mezi ně patří Polluted Hoarder, kterého můžeme chápat jako staršího brášku Loot Hoardera; stojí dvakrát tolik a i útok a životy má dvojnásobné. Světlo světa spatřil i Corrupted Healbot, který za cenu pěti man oplývá skvělým útokem i životy. Za to však platí deathrattlem, který nehealuje Vás, jak tomu bylo u starého Antique Healbota, ale Vašeho soupeře. Šestou kartou do kolekce je Validated Doomsayer. Ten oproti svému předchůdci neničí board, avšak na začátku každého Vašeho tahu narůstá jeho útok na 7, platit na něj tedy nebude ani např. Humility efekt.

Polluted HoarderCorrupted HealbotValidated Doomsayer

Dnes byla navíc odhalena v pořadí sedmá a první class-specified karta. Těšit se z ní mohou všichni fanoušci Paladinů, jelikož jejich oblíbená karta Muster of Battle byla nahrazena trochu dražší, avšak o to silnější kartou Stand Against Darkness, která za 5 man povolá do bitvy 5 rekrutů. Jedinou smůlu či štěstím je to, že pro Standard zmizí do komba Quartermaster.

Stand Against Darkness

Závěrem bych rád dodal, že nová expanze přinese do Hearthstonu temné síly. Dosud zveřejněné karty podporují spíše pomalejší balíčky. Pokud tedy i zbylých 127 karet bude podobně orientovaných, tak je vysoce pravděpodobné, že meta bude zpomalena, což prospěje control balíčkům. No uvidíme, jsme teprve na začátku, bohové si nás ještě vychutnají!

Štítky: The Old Gods