Přejít k hlavnímu obsahu

57. Insomnia s hojnou účastí českých hráčů

23. 3. 2016 | 14:58 Hearthstone
Insomnia je ve světě herních festivalů známým jménem, ve Velké Británii jde již o tradiční značku. Koncem března se uskuteční již 57. vydání a čeští hráči budou u toho.
Výchozí obrázek

Insomnia je ve světě herních festivalů známým jménem, ve Velké Británii jde již o tradiční značku. Koncem března se uskuteční již 57. vydání a čeští hráči budou u toho.

UPDATE: V turnaji je aktuálně registrovaných 88 hráčů a na seznamu nalezneme také šestici českých zástupců. Bojovat v Birminghamu bude trojice eSubáků Faeli, Pokrovač a Ecoo, z hráčů bez týmů to bude silná trojka StanCifka, Mirrari a Ivan Floch. Ze světoznámých jmen mohou čeští zástupci na turnaji potkat jména jako ThjisNL, Lifecoach z G2 Esports, vítěze IEM Katowice AKAWondera, pokerovou hvězdu ElkYho či světového šampiona Ostkaku. Turnaj startuje v pátek po poledni formátem Swiss, odkud postupuje 16 hráčů do playoff.

Insomnia 57

Za ta léta, kdy se Insomnia Gaming Festival pořádá, už prošly Birminighamem snad všechny herní tituly, které elektronický sport za poslední léta nabízel. Pamětníci si jistě vzpomenou na legendární CS:Source sekci Reason Gaming, která do Velké Británie pravidelně cestovala a získávala zde úspěchy. Nyní ale přejděme od stříleček ke kartám, 57. ročník Insomnie přivítá Truesilver Championship, kam plánuje vyrazit početná česká výprava.

Máme potvrzenou informaci, že vyrazit do Birminighamu plánují hráči týmů eSuba, Fraternitas, iNvolute, dále také Mirrari nebo StanCifka, účast tak bude minimálně zajímavá. Celkový prizepool turnaje je 30 tisíc dolarů a hrát se bude také o HWC body. Turnaje se může zúčastnit kdokoliv, kdo si zaplatí vstup, maximální počet účastníků je stanoven 200.

Nám tedy díky účasti českých zástupců přibývá příjemná povinnost oznámit, že stejně jako u dalších turnajů posvětíme turnaj Insomnia57 bonusem v podobě MČR bodů, který budou čeští a slovenští hráči mít šanci vybojovat za reprezentaci své země v zahraničí. Turnaj odstartuje formátem Swiss, odkud postoupí nejlepších 16 do playoff, a právě za úspěch v podobě TOP16 má český či slovenský účastník turnaje jistotu zisku bonusových MČR bodů.

Rozdělení MČR bodů za účast na Insomnia57 (kategorie B):

  • 1. místo - 500 bodů
  • 2. místo - 400 bodů
  • 3.-4. místo - 300 bodů
  • 5.-8. místo - 200 bodů
  • 9.-16. místo - 100 bodů
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.