Přejít k hlavnímu obsahu

Co doposud odtajnili Staří Bohové?

23. 3. 2016 | 15:57 Hearthstone
21 karet z celkového počtu 134 již bylo zveřejněno. Pojďme společně naslouchat lákavému šeptání Starých Bohů a zjistit, kam naše kroky zavedou.Staří Bohové se teprve probouzí. Do dnešního dne totiž našeptali pouhých 15% ze všech karet, které se ve hře představí. Ale už i z takového zlomku karet se dá leccos vyčíst a pochopit.Common
Výchozí obrázek

21 karet z celkového počtu 134 již bylo zveřejněno. Pojďme společně naslouchat lákavému šeptání Starých Bohů a zjistit, kam naše kroky zavedou.

Staří Bohové se teprve probouzí. Do dnešního dne totiž našeptali pouhých 15% ze všech karet, které se ve hře představí. Ale už i z takového zlomku karet se dá leccos vyčíst a pochopit.

Common

Nově zveřejněných běžných karet je zatím sedm. Z toho tři lze považovat za služebníka Starého Boha C'Thuna. Všechno tyto karty mají běžné staty, přičemž jako nadstavbu mají schopnost nabuffovat C'Thuna a to ať je kdekoliv - ve Vaší ruce, na stole, ve Vašem balíčku, či v soupeřově balíčku (například po ukradnutí C'Thuna kartou Entomb).

Beckoner of Evil Twilight Elder C'Thun's Chosen

Dále zde najdeme taky "Mladšího bráchu" Sludge Belchera - Infested Taurena. Myslím si, že tento nový midgame Taunt už bohužel nebude tak účinný jako jeho sliznatý předchůdce, protože jeho primární staty mu neumožní tradenout s jiným minionem, tak jak to jeho předchůdce častokrát dokázal. Naopak slimák je silnější než dříve a proto bude častěji plnit funkci dorážeče.

Tentacle of N'Zoth je karta, jež bychom mohli přirovnat k Explosive Sheep, která ze Standardu také zmizí. Tato karta je sice o manu levnější, avšak i její AoE damage byl o jeden bod snížen.

Infested Tauren Tentacle of N'Zoth

Belcher i Ovečka byli nahrazeni obdobnými kartami, avšak chudák Loot Hoarder byl Bohy znetvořen do podoby Polluted Hoardera. Ten sice zesilnil, avšak podívejte se na něj - kdo by chtěl vypadat jako on?

Nových Common karet se dočkali i Paladin a Warrior. Prvně jmenovaný se může těšit z dražšího, avšak silnějšího Muster for Battle. Vzhledem k odklonu Quartermastera však nedokážu najít řádné využití této karty. Proto netrpělivě čekám, jestli Paladin získá nějakou novou buffovací kartu!

Warrioři do svých luhů a hájů mohou přivítat piráta. N'Zoth's First Mate za Vás nejenže bude ochotně bojovat, ale dokonce Vám nasadí 1/3 zbraň. No neberte to!

Polluted Hoarder Stand Against Darkness N'Zoth's First Mate

Rare

Nyní se dostáváme o stupínek výš, k vzácným kartám. Začněme však tou špatnou zprávou. Loot Hoarder nebyl jediný z mininů, který byl zneužit zlými Starými Bohy. Stejný osud padl i na Antique Healbota. Ten za svou zvýšenou moc zaplatí uzdravením soupeřova hrdina a ne toho Vašeho. Sranda bude když "omylem" tohoto miniona ukradnete například Mind Control Techem.

Teď už ale k těm pozitivnějším zprávám. Nově příchozí Eater of Secrets je úžasnou kartou proti všem balíčkům spoléhajícím se na secrety. Ten je soupeři nejenom zruší, ale dokonce sám za každý zničený secret dostane +1/1. Na druhou stranu bych mírnil prvotní nadšení, jelikož s odchodem Mad Scientista ze hry budou všechny secret decky značně oslabeny.

Corrupted Healbot Eater of Secrets

Warrior se dočkal další karty. Ancient Shieldbearer bychom mohli přirovnat k Shieldmaiden, avšak má to háček. Karta je o jednu manu dražší, a aby vykonala Battlecry, musí mít Váš C'Thun útok aspoň 10. Odměna je však dvojnásobná oproti ShieldMaiden.

Bohové nezapomněli ani na Druida, který obdržel Klaxxi Amber-Weavera. Ten definitivně ze hry vystrnadí Chillwind Yetiho. Tato karta je v základní podobě na chlup stejná, avšak Klaxxi získá 5 životů, pokud má Váš C'Thun více jak 10 útoku.

Ancient Shieldbearer Klaxxi Amber-Weaver

Epic

Nejprve se opět podívejme na zohaveného tvora. Tentokrát je jím Doomsayer. Já osobně však cítím sílu tohoto nového tvora a velmi se mi zamlouvá. Těším se až si tuto kartu zahraju a zeptám se protivníka: "Chceš obětovat svůj tah na zabití doomsayera, anebo to riskneš a necháš ho být?"

Dalším, a doposud jediným zveřejněným epickým minionem se může pyšnit Hunter. Giant Sand Worm získá Windfury a to tehdy, když po zaútočení zabije miniona. Hráči už začali spekulovat, že by tato karta mohla být obzvlášť silná v kombinaci s kartou Bestial Wrath.

Validated Doomsayer Giant Sandworm DOOM!

Dále ve hře přivítejme první nové spelly. Warlock obdržel kartu DOOM!, která zničí všechno na boardu a navíc za každého zabitého miniona Warlock lízne kartu. Paladin bude mít ve svém repertoáru healovací spell. Vy sami si určíte kolik many za něj chcete zaplatit. Vězte, že heal pak bude dvojnásobný. Například, zaplatíte za heal 4 many, vyléčeni budete o 8 životů.

Obdobně funguje i Mágovská karta Forbidden Flame, u níž si opět určíte její cenu. Nyní však už damage zůstane rovný počtu zaplacených mana krystalů. Priest obdržel kartu Forbidden Shaping, která za libovolné zaplacení many zahraje na plochu random miniona téže ceny.

Forbidden Healing Forbidden Flame Forbidden Shaping

Legendary

A jako zlatou třešničku na závěr jsme si pro Vás nechali ty nejsilnější, legendární miniony. První z nich je C'Thun, což je jeden ze čtyř Starých Bohů. Ten začíná na statech 6/6 avšak díky minionům, jež jej buffují může získat neskutečnou sílu. Tu ještě umocní svým Battlecryem, který funugje podobně jako Avanging Wrath.

C'Thun

Další neutrální legedárkou je Hogger, ovšem opět v znetvořené formě. Je dražší, ale o moc silnější. Gnolla tentokrát spawne popakždé, když se zraní. Sám si tuto kartu dokáži představit ve Warriorovi, či Priestovi.

Herald Volazj je legendou Priestů. Když jej zahrajete, tak vytvoří kopii všech minioů, jež máte na ploše, avšak se staty 1/1. Tato schopnost dokáže být extrémně silná s deathrattle minionem jako například sylvanas, charge minionem, či minionem, jež svou schopnost aktivuje vždy na konci kola.

Hogger, Doom of Elwynn Herald Volazj Hallazeal the Ascended

Poslední karta, jíž se dnes budeme věnovat, je dle mého názoru dosud nejsilnější zveřejněnou kartou (možná společně s C'Thunem). Je jí Shamanská legendárka nazvaná Hallazeal the Ascended. Má výborné staty a neskutečně silnou schopnost. Pokud zahrajete spell a ten dá damage, vy obdržíte heal totožné síly. Mezi hráči se pošeptává, že by Malygos Shaman bude velmi silný.

Štítky: The Old Gods