Přejít k hlavnímu obsahu

Jarní sklizeň: Postupující duo z Eclot Gaming

30. 5. 2017 | 22:05 Hearthstone
Sobotní Sklizeň byla více než akční, přinesla však daleko víc smutných příběhů než těch šťastných. My se však zaměříme právě na ty šťastlivce, kteří si vybojovali postup na Vodafone Mistrovství ČR v mobilních hrách 2017. Jako první tu máme duo hráčů Eclot Gaming.
Výchozí obrázek

banner

Sobotní Sklizeň byla více než akční, přinesla však daleko víc smutných příběhů než těch šťastných. My se však zaměříme právě na ty šťastlivce, kteří si vybojovali postup na Vodafone Mistrovství ČR v mobilních hrách 2017. Jako první tu máme duo hráčů Eclot Gaming.

Než se pustíme do série minirozhovorů, musíme zmínit přestup Martina 'ItsMeMV' Vrančíka právě do tohoto týmu. Na Sklizni ještě bojoval na vlastní pěst, svými výkony však stvrdil přestup k Martimovi, Zatarovi, Hekimu a spol. Na MČR 2017 postoupil z řad ECLOTu spolu s Martinem 'martim' Masrmou, který stvrdil své 1. místo v kvalifikačním cyklu.

Věřili jste si v těžké konkurenci na postup?

Zatímco ItsMeMV považoval své šance kolem 30% za ne úplně špatné, Martim byl po zhlédnutí decklistů svých soupeřů obezřetnější. Ve své schopnosti věřil bez ohledu na konkurenci, svým deckům však tolik ne, a tak se musel o to více soustředit na bezchybné hraní.

Jak probíhala vaše příprava na Jarní sklizeň?

Nováček na scéně ItsMeMV zvolil jednoduchou strategii – nastudovat si decklisty z HCT Spring Playoffs a získat představu o tom, jaké meta decky budou na Sklizni převažovat. Zato Martim vsadil na jistotu. Kvůli nedostatku času na trénink se zkušený hráč neodvážil experimentovat ani odhadovat aktuální metu, jeho nejhranější decky však přinesly kýžené ovoce.

Popište nám přednosti svého line-upu.

  • Martim: Jade Druid, Medivh Mage, Murloc Paladin, Quest Warrior
  • ItsMeMV: Jade Druid, Medivh Mage, Quest Rogue, Quest Warrior

Ačkoliv spolu ještě před Sklizní nebyli v jednom týmu, line-upy obou hráčů jsou až na jednu výjimku totožné. Jejich názory v použitelnosti jednotlivých balíků na ladderu se však naprosto odlišují. Zatímco ItsMeMV své složení nedoporučuje na ladder ani do Open Cupů, Martim všechny čtyři označil za schopné porazit velké množství meta decků. MV si nejvíce pochvaloval Warriora a Rogue se 100% winrate, Martim doporučuje svého Paladina s Magem.

Co pro vás tento brzký postup na Mistrovství znamená?

ItsMeMV shrnul svůj úspěch jednoznačně, konečně se může více soustředit na Open Cupy a samotný ladder. Pro Martima je po 1. místu v jarním období kvalifikace postup na MČR splněním velkého cíle, skoro až povinnosti. I v jeho případě jde o úlevu a soustředění se na jiné turnaje.

Jaké jsou vaše následující cíle pro letošní sezónu?

Ani při této otázce MV nezahálel a měl jasno – bude se snažit o umístění v nejvyšší patrech legendárního ranku. Zkušený Martim své hráčské cíle vidí o level výše, rád by se probojoval na HCT Summer Playoffs, probojoval se na další domácí akce a uspěl na samotném Mistrovství.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.