Přejít k hlavnímu obsahu

Podzimní sklizeň: Rozhovor s vítězným Hekim

12. 10. 2017 | 11:59 Hearthstone
Třetí sklizeň je za námi a my známe dalšího šampiona. Osmičku postupujících hráčů doplnili další čtyři a i tentokrát byl veleúspěšný tým Eclot Gaming se dvěmi hráči na předních příčkách. Celou Vodafone Podzimní sklizeň pak bez ztráty jediné série ovládl Jan 'Heki' Karel a my jsme neváhali a tohoto zkušeného hráče jsme po premiérovém postupu na MČR vyzpovídali.
Výchozí obrázek

Třetí sklizeň je za námi a my známe dalšího šampiona. Osmičku postupujících hráčů doplnili další čtyři a i tentokrát byl veleúspěšný tým Eclot Gaming se dvěmi hráči na předních příčkách. Celou Vodafone Podzimní sklizeň pak bez ztráty jediné série ovládl Jan 'Heki' Karel a my jsme neváhali a tohoto zkušeného hráče jsme po premiérovém postupu na MČR vyzpovídali.

Hned na začátek, jak moc sis věřil, když jsi viděl hráčské složení Podzimní sklizně? 

No čus. Věřil jsem si docela dost, protože s většinou kvalifikovaných jsem už v minulosti hrál a věděl jsem, co od nich můžu očekávat.

Co říkáš na celkový úspěch vašeho týmu? Čtyři hráči Eclot Gaming na MČR, to je slušná porce.

No je to určitě parádní výsledek, ale nepřekvapuje mě, protože vím, jak dobré hráče v týmu mám. Zvlášť naši bratia bývají neprávem podceňovaní. Když se ale podíváte na výsledky, tak zjistíte, že jak Martim, tak MV se kvalifikovali prakticky na všechny české akce, které letos byly.

Popiš našim čtenářům, jak ses na boje o MČR připravoval? Co se ti nejvíce osvědčilo? 

No já jsem se zaměřil hlavně na to, abych se na Sklizeň vůbec dostal, a tak jsem v září grindil ladder s Murloc Paladinem, což mi zabralo většinu času, který mám pro Hearthstone k dispozici. Bohužel dva dny před koncem sezóny jsem z top100 vypadl. Měl jsem ovšem štěstí, že favorizovaní hráči jako Matty nebo UG se na nějaké sbírání bodů na ladderu vykašlali, a tak jsem se nakonec do sklizně dostal i tak.

Samotná příprava na Sklizeň pak probíhala až po zveřejnění decklistů, kdy jsem se Zatarem a Martimem testoval potenciální matchupy. Je pravda, že jsem kluky musel trochu přemlouvat, protože se jim nechtělo hrát s některými balíčky, které přinesli mí protivníci. Na druhou stranu, alespoň jsem si rozšířil slovní zásobu slovenských vulgarismů. (smích)

Heki (úplně vlevo) se na Sklizeň připravoval se svými spoluhráči z Eclot Gaming

Nemůžu se nezeptat na tvůj line-up, který byl mnohými označen za "voňavý". Jak vznikl a proč sis vybral právě tyto čtyři balíky?

Lineup vznikl na Fireside Gatheringu v Plzni. Šel jsem tam proti neznámým hráčům, a tak jsem chtěl mít balíčky, které dokážou aktivně trestat soupeřovy misplaye (tím, že jsou schopné velké agrese) a zároveň jsou zábavné. Proto jsem vyřadil Jade Druida (boooring) a místo něj vzal šamana. Lineup jako takový i dává smysl, neboť to jsou tři agresivní creature-based balíčky s hedge proti aggru a silnou midgame + priest (ban). Všechny tři decky se tedy snaží ovládnout board a jakmile se jim to podaří, jsou schopny velikého burst damage (Megasaur, Bloodlust, Bonemare). Nakonec jsem na Fireside skončil bez porážky, a tak jsem se rozhodl vzít lineup i na Sklizeň. Mnozí mi vymlouvali Shamana, stejně jako při Jarní sklizni, tentokrát jsem se ale řídil srdcem a Morgla vzal. Hrálo v tom roli i samozřejmě to, že na rozdíl od předchozích sklizní jsem vzhledem ke složení hráčů očekával spíš aggro než control. Nakonec se pro Shamana rozhodl i spoluhráč Johnypass.

Čeho ses naopak nejvíce obával, když byly zveřejněny decklisty soupeřů? Kde byla tvoje potenciální Achillova pata?

V mé části bracketu to byl určitě Valdaboyův line-up. V testovacích hrách mě drtil jeho Warlock se dvěma Hellfire. Šanci jsem měl proti jeho Mageovi, který měl místo Flamestrike Portály, ale i tak bych to měl velice těžké. Naštěstí si s Valdou poradil Zukys se svým Hunterem a ukázal mu, zač je toho SMOrc.

Zkus trochu přiblížit samotný průběh. K postupu a vítězství ses dostal přes WB, kdo ti dělal největší problémy, kdo tě naopak nejvíce překvapil?

No na začátku jsem hrál s Havajem. Tam jsem se cítil celkem jistě díky našemu testingu a jeho pověstné psychice. Když jsem v úvodní hře kontroval kombo Doppela+Evolve do Ayi na 6ti manách tím, že jsem postupně 4x aktivoval Vilespine na jeho evolvnuté miniony, tak jsem si živě vybavil Havajkovo známé: „Co ti j.be!?“ a jeho tik hlavou. Po téhle hře bylo jasné, že je v těžkém tiltu a už nebude hrát optimálně. Což se také stalo. Další sérii jsem hrál proti Zukysovi. Ten mě asi překvapil nejvíc ze všech, velice pěkně si setupoval lethaly a aby toho nebylo málo, tak jsem mu jednu hru odevzdal. Zachránily mě ale moje znalosti Murloc Paladina a 3x jsem mu jeho paladina porazil. Zbylé hry jsem hrál proti Tomatovi a Gumicukovi na streamu a to už jste mohli vidět sami.

Je pro tebe postup na MČR splněním hlavního cíle? Máš nějaké další, případně co od sebe čekáš na samotném MČR finále v Brně?

Měl jsem letos cíl kvalifikovat se na MČR a na Tiger Masters a to se mi podařilo, takže za mě určitě povedená sezóna. V Brně doufám, že si to hlavně užiju co nejvíc a ukážu nějakou zajímavou strategii. Jinak na Sklizni jsem vůbec nebyl nervózní, tak doufám, že to samé bude platit i na MČR!

Díky za rozhovor, na závěr ti nechávám prostor na nějaký vzkaz či libovolný sellout, protože si to zasloužíš!

Díky všem co mi fandili a vyjádřili podporu! Na závěr bych jen chtěl vzkázat hráčům: „Více si věřte a nebojte se vlastní originality! Když netdeckujete něčí balíček, tak ovšem nestahujete i jeho mozek a rozhodovací proces. Nebojte se tedy hrát karty, které více sedí vašemu vlastnímu stylu hry, ikdyž je nikdo jiný nehraje - Murloc Tidehunter hype!

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.