Přejít k hlavnímu obsahu

IEM Katowice Major zná kompletní obsazení

29. 1. 2019 | 09:25 Counter-Strike 2
Série IEM Katowice Minorů je za námi a my tak známe kompletní obsazení únorového Majoru. Kdo se nakonec objeví na největším turnaji roku?
IEM Katowice
IEM Katowice

Již za pár týdnů se uskuteční další CS:GO Major, tentokrát pod taktovkou ESL v Katowicích. Čtrnáct týmů si zajistilo své místo již díky umístění na FACEIT London Majoru, zbylých deset si muselo své místo na IEM Katowice vybojovat v regionálních Minorech. Jak tyto Minory probíhaly?

Hrálo se ve čtyřech regionech - CIS, Evropa, Asia a Amerika. První dva jmenované Minory se nesly ve znamení selhání favoritů. Zatímco v CIS regionu skončil tým Gambit v play-off bez jediného vítězství, evropský favorit mousesports nedokázal dokonce ani postoupit ze skupin.V CIS regionu se tak z postupu radovaly celky AVANGAR a Spirit, třetí příčku obsadil Winstrike. Evropanům dominoval finský celek ENCE, postoupit dokázali také francouzští Vitality, na třetím místě se umístil tým North.

IEM Katowice 2018

Druhý týden patřil Asii a Americe. V asijském regionu probíhalo vše podle očekávání a první dvě místa obsadily australské celky Renegades a Grayhound, třetí místo získal čínský tým ViCi. V americkém regionu potvrdil roli favorita tým NRG, který se po loňském selhání konečně kvalifikoval na Major. Mírným překvapením se stal brazilský celek Furia, který ovládl základní skupiny a nakonec obsadil celkovou druhou příčku. Na třetím místě se umístil karrigan a jeho Envy.

Po regionálních Minorech tak zbývala dvě volná místa, o které se hrálo v Minor Play-in. V něm se utkaly mezi sebou celky, jež se umístily ve svých regionech na třetí pozici. Týmy North, ViCi, Winstrike a Envy se tak utkaly mezi sebou v GSL pavouku. Hned na úvod překvapil celek ViCi, který porazil North a utkal se tak o postup s Winstrike, jenž si poradil s Envy. Winstrike si však s Číňany porazil a zajistil si místo na Majoru. V zápase o postup se opět utkaly celky ViCi a North a opět to byl čínský celek, jenž překvapil a získal poslední postupové místo na IEM Katowice Major.

Kompletní soupisku, stejně jako strukturu celého turnaje, vysvětluje grafika níže. Jako první se utká 16 vyzyvatelů (10 z Minorů a 4 z FACEIT Majoru), jenž se utkají za zavřenými dveřmi. Osm nejlepších postoupí do Legends části, kde je doplní TOP8 týmů z FACEIT Majoru, a která se odehraje před publikem v rámci IEM Expo. Turnaj vyvrcholí Champions částí, která se odehraje ve Spodek Aréně. Více o formátu se můžete dočíst v našem článku, který popisuje změny pro Katowice Major.

IEM Katowice struktura

Na výsledky jednotlivých Minorů se můžete podívat zde:

Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.