Přejít k hlavnímu obsahu

FORTUNA COOL Liga: Analýza 3. kola

17. 4. 2019 | 14:01 Hearthstone
Třetí kolo Fortuna COOL již dnes! První porce zápasů v roce Draka, navíc se dnes k Faelimu s komentářem připojí náš oblíbený admin Skeri! Tak neváhej a večer sleduj stream (17.4. 18:00 - twitch.tv/coolprima).
HS
HS
Zdroj: Zdroj

Jako v každém kole - náhlášeno bylo 72 decklistů, ale kolik různých archetypů se mezi ně vešlo? Jak by se dalo očekávat - méně než obvykle. Oproti minulý kolům, kde jsme se mohli těšit na 31 a 29 různých decků, tentokrát se kreativita týmů vyšplhala pouze na 21. Tento fakt je samozřejmě způsobený nejistotou v metagame, která ještě není 100% vyřešená. Většina týmů tedy vsadila na jistotu a na balíčky, které z dosavadních statistik vychází obecně nejlépe. Již tradičně můžeme pochválit Inside Games, kteří do stereotypu vnášejí několik alternativ.

1

Teď už k samotné metagame. Na první pohled pozorujeme, že některé classy v novém roce nemají tolik prostoru odklonit se od nejsilnějšího archetypu. Druid, Warlock, Paladin a Rogue tedy v podání všech týmů vypadají velmi podobně. Větší rozmanitost naopak najdeme u Priesta, Shamana a Huntera, kde je z čeho vybírat a funguje několik různých strategií. Jestli se v příštích kolech objeví další novinky, jako je třeba Lucentbark Druid, Tempo Mage, Cycle/Hand Warlock nebo něco doteď zcela neznámého, to se necháme překvapit.

66

Tolik k celkovému náhledu, ale pojďme se už podívat na dnešní zápasy!

Předehrávka Inside Games [2-0] VS Neverhunt [0-2]

Tento zápas proběhl již včera v předehrávce. Dle předpokladů mělo jít o velmi vyrovnaný duel. Jak tomu bylo ve skutečnosti můžete zjistit v záznamu ZDE

18:00 Team Narcis [2-0] VS Kanyho Piráti [2-0]

Dva zatím neporažené týmy v souboji hned na úvod kola? Předpověď lehce favorizuje tým Narcis, ale nic není rozhodnuto!

3

19:30 Team Brave [0-2] VS Kořenoví Vězni [1-1]

Team Brave patří mezi celky, které jsou zatím bez bodů. Podaří se jim to změnit právě v zápase proti Kořenovým Vězňům? Situace po pick+banu není příznivá a Brave budou muset vyhrát jeden z horších matchupů.

21:00 Eclot [1-1] VS Rising eSports [0-2]

Obhájci titulu z Rising eSports také stále čekají na první vítězství. Dnes mají proti sobě silné soupeře z Eclotu, kteří po prohře v prvním kole už nechtějí ztrácet další body. Pro Rising je ale předpověď velmi dobrá - dokážou svou výhodu i v zápase?

6

Tak co tvoji favoriti, vypadá to dnes pro ně slibně? Dojdi zafandit v 18 hodin na stream!