Přejít k hlavnímu obsahu

ENCE předběhli Astralis, podepisují Jamppiho jako šestého hráče

21. 4. 2020 | 17:59 Counter-Strike 2
I když Astralis představili es3taga jako šestého hráče již dříve, nebudou to Dáni, kdo bude jako první měnit šest hráčů v sestavě. Tuto novinku totiž poprvé v akci představí ENCE, kteří jako šestého hráče podepisují hvězdu Jamppi.
Jamppi
Jamppi

Když Astralis před měsícem potvrdili přechod na šestičlennou sestavu, téměř každý fanoušek CS:GO byl tímto krokem překvapený a zároveň plný očekávání. Astralis však musí počkat s premiérou v nové sestavě až na červenec. Ještě dřív se však v šesti představí jiný tým. ENCE, jejichž forma klesla stejně rychle jako ceny ropy, podepsali Jamppiho jako šestého hráče, který se bude točit v základní sestavě s xseveNem.

Připomeňme, že ENCE patřili první polovinu loňského roku mezi světové TOP týmy a dostali se dokonce na druhé místo HLTV žebříčku. Avšak po odchodu kapitána a in-game leadera aleksiB a příchodu suNnyho šla forma finského celku strmě dolů a dnes se ENCE pohybují v třetí desítce v žebříčku nejlepších týmů. Příchod nového hráče tak může být důležitým impulsem.

Jamppi

Jamppi si zahraje ve většině zápasech ENCE, avšak v turnaji ESL One: Road to Rio a dalších turnajích sponzorovaných Valve bude za ENCE stále nastupovat xseveN. Jamppi byl totiž majitelem Steam účtu, na kterém je VAC ban, kvůli čemuž se Jamppi nemůže Valve turnajů účastnit. Kvůli tomu Jamppi zahájil žalobu na Valve, díky které chce dosáhnout stáhnutí zákazu hraní na turnajích a také diskuze o tom, zda je doživotní ban legitimní.

V šestičlenné sestavě budou působit až do července, kdy plánují zhodnotit své složení. Zároveň už nebude in-game leaderem allu, tuto pozici převezme suNny.

Poslední měsíce pro nás byly náročné a způsobily problémy s psychikou i propad ve výkonech. Naše organizace musí podniknout kroky k profesionalizaci prostředí. Naše výsledky byly špatné a změna se stát musela. Podpis Jamppiho byl příležitostí, kterou jsme nemohli propást, zaslouží si dokázat celému světu, co v něm je.

- Niklas Ojalainen, generální manažer ENCE

ENCE od teď uvidíme v následující sestavě:

 Finsko Aleksi "allu" Jalli
 Finsko Jere "sergej" Salo
 Finsko Jani "Aerial" Jussila
 Finsko Miikka "suNny" Kemppi
 Finsko Sami "xseveN" Laasanen
 Finsko Elias "Jamppi" Olkkonen

 Finsko Slaava "Twista" Räsänen (coach)

Zdroj: ence.gg
Štítky: ENCE
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.