Přejít k hlavnímu obsahu

eKoVy Cup: Přinášíme vám rozhovor s kapitánem vítězného týmu Litvinoff Town

26. 8. 2020 | 09:30 EA SPORTS FC 24
V uplynulých týdnech se odehrál turnaj eKoVy Cup v režimu FIFA Pro Clubs a teď, když celá akce již vyvrcholila a známe vítěze, vám přinášíme exkluzivní rozhovor s jedním z účastníků turnaje. Na otázky nám odpovídal kapitán Vopi z vítězného týmu Litvinoff Town!
Ekovy Cup
Ekovy Cup

Poměrně nová česká organizace eKoVy uspořádala turnaj v režimu FIFA Pro Clubs, kterého se celkem zúčastnilo osm soupeřících týmů. Celky byly zprvu rozděleny do dvou skupin, avšak z každé z nich postoupily pouze dva nejúspěšnější kluby. Ze skupiny A tak postoupily týmy eKoVy esports a FC Viktoria Plzeň, zatímco ze skupiny B se dále dostaly celky Litvinoff Town a FC Blue Oyster.

Závěrečné finále se odehrálo nakonec mezi týmy Litvinoff Town a Blue Oyster a vyrovnaný zápas musely rozhodnout až penalty, které zajistily celku Litvinoff Town vydřenou výhru. Klub Litvinoff Town vznikl již v roce 2017, ovšem teprve o dva roky později si hráči troufli na první organizovanou soutěž. V roce 2020 se tým podíval do prestižní Virtual Pro Gaming a stačil nasbírat řadu zajímavých úspěchů. My se nyní společně podíváme na rozhovor, ve kterém nám na otázky odpoví kapitán vítězného týmu, Vopi!

eKoVy skupiny

Asi málokdo čekal, že dokráčíte k celkovému vítězství. Jak hodnotíš působení Litvinoff Town?

Nebylo to vůbec jednoduché, ze skupiny mohl postoupit kdokoliv. Týmy postupně rostou a zlepšují se. Konkurence je velká a o to hodnotnější úspěch to je. V semifinále proti Plzni, která byla jednoznačný favorit, nám pomohla červená karta soupeře a díky tomu jsme celkové skóre otočili a postoupili.

Finále rozhodly až pokutové kopy, kde váš brankář laforekCZ chytil dvě rozhodující penalty. Je to hrdina zápasu a celkového vítězství?

Kdyby se podařila poslední penalta, tak vyhrají kluci z Ústřice. Lafor ji chytil a další kolo zákrokem rozhodl. Určitě ten finální krok jde za ním, ale o celkovou výhru se postaral celý tým. Všem patří potlesk za předvedené výkony.

Jak hodnotíš organizaci turnaje a jak se ti líbil komentátor, který doprovázel semifinálové boje?

V průběhu turnaje vznikly menší komplikace, ale vše bylo včas dáno do pořádku. Líbil se mi systém dvojzápasů, které celý průběh skupin urychlil. Komentátora jsem slyšel až zpětně, protože komentoval zrovna druhé semifinále mezi Blue Oyster a eKoVy. Škoda, že nebyl i na finále. Jinak doufám, že se komentování zápasů rozjede trochu víc na Pro Clubs scéně, je to příjemné zpestření a zápasy jsou záživnější.

Plánujete se v případě dalšího ročníku zúčastnit?

Bylo to příjemné zpestření a určitě bychom o tom přemýšleli. Přece jen vidina obhajoby je lákavá a byla by škoda to nezkusit.

Díky za rozhovor a ještě jednou gratulujeme k výhře.

Taky děkuju za uspořádání turnaje. Snad bude další ročník.

Štítky: ekovy, pro clubs