Přejít k hlavnímu obsahu

Ze zářijového ladderu si místo na Masters Tour Madrid zajistili En1gma a Norwis, chybět naopak bude Faeli

3. 10. 2020 | 08:00 Hearthstone
Poslední Masters Tour letošního roku se na nás bude těšit již příští víkend a na opravdu poslední chvíli se na ni skrze ladder stihli probojovat i další domácí hráči! Celkem jich tak bude o úspěch usilovat sedm.
MT madrid
MT madrid

I když se to úplně nemusí zdát, letošní Hearthstone sezóna se pomalu blíží ke konci. A to nejen na domácí scéně, ani ve světě už toho zase tak moc nezbývá. Co se toho asi nejpodstatnějšího, tedy Masters Tour z dílny samotného Blizzardu, týče, máme před sebou už jediný tour stop. Ten nese jméno dle hlavního města Španělska, kde by se, nebýt koronaviru, i odehrával, navzdory přesunu do online prostředí jde ale stále o jeden z největších turnajů letošního roku, na kterém se bude mezi 23. a 26. říjnem hrát celkem o 500 000 dolarů.

A porci z tohoto koláče si samozřejmě chtějí odnést i Češi a Slováci. Ti se tudíž o postup samozřejmě pokoušeli i u posledního tour stopu letošního roku a musíme uznat, že se jim to dařilo! Vždyť už delší dobu bylo kvalifikováno rovnou pět našinců a po konci zářijové sezóny na ladderu, která byla tou poslední šancí si postup vybojovat, už jich je dokonce sedm. Na asijském serveru se totiž po umístění na 16. místě povedlo těsně kvalifikovat Petrovi "En1gma" Balcarovi z Entropiq a ještě lépe se dařilo reprezentantovi Inside Games Štěpánovi "Norwis" Šimkovi, pro něhož se postupovým stalo páté místo na Evropě.

Podoba české výpravy na závěrečnou zastávku letošní Masters Tour je tak jasná, jako zajímavost lze ale nakonec zmínit i to, že na ladderu se v září dařilo ještě jednomu našincovi. Třetím místem se na stejném serveru jako Norwis totiž blýskl i Josef "Jobsad" Smutný – ten ale na naprosto stejné umístění dosáhl i v srpnu, a postup pro něj tak znamenal už tento výkon.

Aktuální výčet kvalifikovaných hráčů na Masters Tour Madrid:

 Česká republika Štěpán "Norwis" Šimek – Inside Games
 Česká republika Josef "Jobsad" Smutný – Entropiq
 Česká republika Petr "En1gma" Balcar – Entropiq
 Česká republika Jan "BlizzconJan" Smutný – Eclot Gaming
 Česká republika Milan "m1lan" Šnajdr – Eclot Gaming
 Česká republika Jakub "Pardub" Pardubský – Eclot Gaming
 Česká republika Jaromír "Jarla" Vyskočil – Nordavind

Štítky: Masters Tour
miluju videohry a hlavně ligu legend