Přejít k hlavnímu obsahu

Mladík požádal svou přítelkyni o ruku s rekvizitou ze hry, příliš slavně nedopadl

9. 10. 2020 | 08:00 Všechny hry
Po nějaké době se na subredditu Am I The Asshole objevil další příspěvek s herní tématikou, který vzbudil poměrně velkou pozornost. Souhlasíte s rozsudkem?
Mladík požádal svou přítelkyni o ruku
Mladík požádal svou přítelkyni o ruku

Nebojte se, pokud jste o tomto subredditu nikdy neslyšeli, ve zkratce vám ho představíme. Jedná se o populární stránku s 2,3 miliony uživatelů, kam lidé přispívají, když si nejsou jistí, zda se v některých situacích nezachovali jako zmetci. Ostatní pak hodnotí a v komentářích si vyměňují názory. O AITA jsme se v minulosti již zmínili, a to v souvislosti s příspěvkem, kdy rodič smazal svému dítěti jeho svět v Minecraftu za to, že si během pandemie přispalo, a kdy se mladík zlobil na svou přítelkyni, protože si ve Skyrimu vzala charakter stejného pohlaví.   

U Skyrimu zůstaneme i dnes. Opět se jedná o zamilovaný pár, kdy mladík a dívka jsou spolu již nějakých 6 let a potkali se prostřednictvím Skyrim meme stránky. Jelikož měli nedávno výročí, mladík se rozhodl požádat svou přítelkyni o ruku. Tento mladík je zároveň autorem příspěvku. 

Mara

Chtěl, aby jeho žádost o ruku byla symbolická, tudíž místo klasického snubního prstenu využil tzv. „Amulet of Mara“, díky tomuto amuletu si můžete některé postavy přímo ve hře vzít. Myšlenka to byla pěkná, navíc, když se v minulosti bavili o svatbě, jeho dívka mu nikdy ani neukázala, jaký prsten by se jí líbil. Jak se rozhodl, tak udělal a během romantického pikniku se zeptal své přítelkyně, zda by si ho vzala. Jeho milá se zdála trochu posmutnělá a ptala se ho na prsten. 

„Řekl jsem jí, že ten amulet je roztomilý, neboť jsme se potkali díky Skyrimu,“ zmínil přítel. Později si dívka se svým přítelem sedla a řekla mu, že ačkoliv jde o milé gesto a amulet se jí moc líbí, raději by měla tradiční prsten. „Řekl jsem jí, že jsem koupil ten náhrdelník, a neviděl jsem jediný důvod pro prsten, když jsem ji s žádným o ruku nepožádal,“ zareagoval mladík. Pár se kvůli tomu následně pohádal a situace je i nadále napjatá. 

Příspěvek vzbudil vlnu reakcí a v době vzniku tohoto článku nasbíral na 12 tisíc „upvotes“ a přes 2 tisíce komentářů. Uživatelé měli v komentářích poměrně jasno, většina z nich mladíka prohlásila za zmetka. Problém neviděli v tom, že chtěl mladík k žádosti o ruku využít amulet, ale to, že ho nezajímaly pocity jeho přítelkyně. „Jsi zmetek, ne kvůli tomu, že jsi ji požádal o ruku s amuletem, ale protože odmítáš pořídit prsten, když je to očividně něco, co je pro tvoji přítelkyni důležité,“ napsal jeden. 

Další komentující upozornili na to, že ačkoliv zlatý snubní prsten je něco, co může žena nosit mnoho let a případně i předat svým potomkům, dívka pravděpodobně sklidí posměch přátel a rodiny, když uvidí, že její „snubní prsten“ je pouze rekvizita z videohry. Podotkli také, že lze jen těžko odhadnout, jak dlouho takový amulet vydrží. Pravděpodobně to nebude něco, co by dívka chtěla nosit za 10 nebo 20 let.    

Základní myšlenku shrnul jeden z uživatelů ve dvou jednoduchých větách: „Je to pro tebe, nebo pro ni? Pokud je to pro ni, dej jí, co chce ONA, ne co chceš TY.“