Přejít k hlavnímu obsahu

Jak dopadl Samsung Last Call turnaj a co to znamená pro MČR?

3. 11. 2020 | 21:42 Hearthstone
Co v pondělí prvního a v neděli druhého listopadu nabídl Samsung Last Call turnaj? Kdo postoupil a kdo zůstal stát před branami MČR? A hlavně, co to právě pro MČR znamená?
Last Call turnaj
Last Call turnaj

Kvalifikační sezóna na Samsung MČR v mobilních hrách pro letošní rok dospěla do svého konce, v prvních dvou listopadových dnech ji totiž uzavřel Samsung Last Call turnaj. V něm o své místo na vrcholné akci roku bojovalo hned 24 hráčů, pro které jich ale bylo připraveno pouhých osm. První čtyři si totiž na speciálních turnajích již v průběhu sezóny odnesli Jarla, Matty, Faeli a Pardub, a ta zbývající zase připadla nejpoctivějším sběračům bodů.

Ve hře tak na Last Callu byla rovnou polovina všech hráčských vstupenek na MČR, což samozřejmě znamenalo, že šlo o vůbec nejpodstatnější turnaj celé kvalifikační části sezóny. To potvrdilo nejen to, že ho v jednu chvíli sledovalo letos nejvíce diváků ze všech domácích HS turnajů, ale především to, že ho, zvlášť v porovnání třeba s měsíčními finále, stabilně sledovaly opravdu velké počty diváků. A ti měli o parádní zážitek rozhodně postaráno, a to v podání skvělé show, kterou jim v průběhu obou herních dnů přinesla naše komentátorská čtyřka.

Samsung MČR v mobilních hrách 2020

Tím hlavním lákadlem ale samozřejmě byli hráči a jejich výkony. O těch je ale popravdě nutno říct, že úplně bezchybné nebyly, což asi nejlépe dokazuje opravdu šílený klip ze závěru zápasu mezi RybkouPipkou a Jobsadem. Lze se ale hráčům v této velice šílené metě, při níž je možná větší problém než play vymyslet ho stihnout zahrát, a nervozitě, kterou při hraní tak podstatného turnaje určitě cítili, divit? Nejspíše ne, a tak jim ty občasné chybičky rozhodně lze odpustit, především proto, že drtivou většinu času jsme opravdu mohli sledovat to nejlepší domácí HSko.

Komu ale jeho výkony nakonec opravdu stačily na postup? Jako první se samozřejmě podíváme na hráče, jimž pro kvalifikovaní se na MČR stačilo odehrát jenom nedělní část. Jsou jimi v první řadě staré známe tváře martim a RybkaPipka, pro které bude letošní MČR vlastně jakýmsi návratem mezi aktivní hráče, opomenout ale samozřejmě nelze ani naopak mladu pušku Misakse, jenž by si tam zase naopak mohl připsat první opravdu obří úspěch. Kvarteto v neděli nejlépe hrajících pak nakonec uzavírá JaMMeX, jehož cesta za postupem byla opravdu zajímává. V jeho skupině totiž měli kolo před koncem shodné skóre úplně všichni hráči, a první pozici si tak vybojoval opravdu natěsno.

Pondělní část pak už šanci předvést se dala jenom osmičce hráčů, možná i proto, že věděli, že další šance postoupit už nebude, jsme ale i od ní dočkali neskutečné bitvy až do poslední minuty. Z té si jako ti první, vzhledem k tomu, že se hrálo formátem GSL, postup připsali bratři Krajda a Jobsad, kteří jsou navíc ještě sourozenci již kvalifikovaného BlizzconJana. To znamená, že na MČR si to letos v jedné hře rozdají hned tři bratři, což se zatím nestalo v historii nejen toho mobilního, ale ani počítačového mistrovství.

To ale není jediné historické poprvé, které nám Last Call turnaj přinesl. Ve spodní části totiž nezvládl přes Myschossyho postoupit PoweR, a to znamenalo, že poprvé v Hearthstone historii neuvidíme o titul bojovat zástupce eSuby. Ještě před tím, než se na závěr celého vysílání Last Callu rozhodlo o tomto, ale naopak postoupil davidek z Rentgen Gaming, který se tak stal dalším potenciálním černým koněm turnaje. Tím rozhodně nechceme říct, že by byl tento mladý talent špatným hráčem, při nabitosti startovní listiny letošního MČR ale zkrátka k největším favoritům nepatří.

Samsung MČR v mobilních hrách 2020

A kdo tedy ano? No, je nutné uznat, že z těch, co zvládli uspět na Last Callu, to moc hráčů není. Pravděpodobně největší favoriti jsou všichni členové té čtyřky, která zvládla postoupit již v průběhu sezóny, což nám v rozhovor potvrdil i jeden z jejích členů, Faeli. Právě ten bude letos mistrovský titul obhajovat, dříve ale patřil i Jarlovi a Mattymu. A i když Pardub tu čest MČR vyhrát ještě neměl, je zase jeden z dlouhodobě stabilně nejlepších hráčů u nás.

Už proto, že je to Hearthstone, ale samozřejmě jisté nic není. V současnosti navíc ani neznáme podobu decklistů, a tipovat lze tak opravdu pouze dle papírových kvalit. Dle nich bychom za favorita rozhodně označili i Jobsada, vypichovat zbytek ale minimálně do představení balíčků valný smysl nemá. Vyhrát zkrátka může kdokoliv ze všech šestnácti účastníků, a právě to je to, co na HSku milujeme.

Samsung MČR v mobilních hrách 2020
Štítky: MČR mobile
miluju videohry a hlavně ligu legend