Přejít k hlavnímu obsahu

Sebadam z Entropiq ve Star Cupu končí druhý a vyhrává tak 2 tisíce euro

2. 6. 2021 | 13:55 Teamfight Tactics
Turnaj TFT Star Cup probíhal už od 11. května, teprve včera se ale ve finálovém dni rozhodlo o celkovém vítězi. Tím se sice stal náš polský soused Sage z týmu Devils.One, pouhý bod ale dělil od vítězství jednoho z našich dvou českých zástupců na turnaji, Adama "Sebadam" Šebestu.
TFT Star Cup
TFT Star Cup
Zdroj: Teamfight Tactics DE

Star Cup byl ohlášen už ke konci března, probíhal ale až ve čtyřech hracích dnech od 11. května do 1. června. Pro mladé evropské talenty šlo určitě o skvělou příležitost, velkou motivaci jim totiž dodával slíbený prize pool ve výši 10 tisíc eur. Na turnaji soutěžilo přesně šestnáct hráčů, čtyři z nich byli přitom z Polska, čtyři z Německa, Rakouska a Švýcarska a zbylých osm hrálo z Maďarska, Rumunska, Řecka, Bulharska, České republiky, Slovenska a z Balkánu. 

Českou republiku na turnaji reprezentoval v první řadě Miloslav "Thrae" Poslední a kromě něj také Adam "Sebadam" Šebesta, který na Star Cupu hájil barvy Entropiqu. Právě Adamovi se v turnaji podařilo ukořistit druhé místo a neměl daleko ani k úplnému vítězství, které mu bohužel sebral polák DV1 Sage. O jeho prohře rozhodlo jenom to, že mu win v poslední hře utekl o pouhá dvě místa, i tak si ale za za stříbrnou příčku odnesl 2 tisíce euro. Thraemu se na druhou stranu tentokrát nedařilo tak, jak by si asi představoval, přesto ale dokázal vybojovat slušné sedmé místo a odnesl si tak alespoň 350 euro.

Prize pool turnaje:

  • 1. místo - 4 000 €
  • 2. místo - 2 000 €
  • 3. místo - 1 500 €
  • 4. místo - 1 000 €
  • 5. - 8. místo - 350 €

„Co se týče skupinové fáze, naše skupina (skupina A, pozn. red.) byla podle mě těžší než skupina B, proto šance, že postoupím, byla podle mě tak okolo 60 procent. Turnaj začal slibně hned první týden, kdy jsem skončil na 3. místě, pak jsem ale dropnul na 4. až 5. pozici, poslední týden se mi ale naštěstí podařilo postup do finále urvat. Tam už bylo mým cílem cokoliv, co bude lepší než 5. místo, což se mi nakonec i díky štěstí a tomu, že jsem to správně zahrál, podařilo. Ze Star Cupu jsem si tak odnesl 2. místo, které jsem před turnajem vůbec nečekal. Vyhraný prize pool hodlám investovat pravděpodobně do něčeho jako je zlato, abych příliš neriskoval.“

- Adam "Sebadam" Šebesta k průběhu Star Cupu

Zdroj: entropiq.gg
Štítky: Entropiq, Sebadam
V gamingu jako tooolki, jinde jako tooolkys. Kromě her a esportu mě baví také vše kolem tenisek a módy, volný čas rád trávím pečením a degustací voňavých pokrmů.