Přejít k hlavnímu obsahu

Je dobojováno! ENTERPRISE pohořeli na své mapě a eSuba si z AORUS MČR Tour odnáší slot na MČR

4. 7. 2021 | 22:25 Counter-Strike 2
Finále AORUS MČR Tour je u konce! V samotném grand finále si to o postup na Vodafone MČR 2021 rozdali dva největší favorité ENTERPRISE a eSuba. Jasně lepší byla modrá krev, která neztratila ani jednu mapu a doplní SINNERS Esports na Vodafone MČR 2021!
Play-off Mistrovské části - AORUS MČR Tour
Play-off Mistrovské části - AORUS MČR Tour
Zdroj: grafika PLAYzone

Semifinále

ENTERPRISE vs. GLORE - 2:0

Nedlouho po nedělním poledni se rozhořely semifinálové boje o postup do samotného velkého finále AORUS MČR Tour. První na řadě byli favorité ENTERPRISE proti dosud sympaticky se prezentujícím GLORE. Ti podle předzápasového slova od Tamera "Shinkyy" Ghariby nastupovali do jejich možná dosud největšího souboje v roli outsidera, který ale může překvapit a který chce i vyhrát.

Jejich touha se ale na Overpassu, jenž sami zvolili, ze začátku hodně vzdalovala. Byli to zejména hráči z "áčka" David "forsyy" Bílý a Andrej "Adejis" Kameništiak, kteří svým protivníkům vystavovali v téměř každém počátečním kole jasnou stopku. Za stavu 9:1 se ale GLORE začali probouzet a před koncem první půlky se dostali dokonce i na přijatelných 6 bodů. Jenže střelci v červenobílém měli svou teroristickou stranu perfektně připravenou. Po prohraných pistolkách nastolili totální dominanci, vyhrávali kolo za kolem a celkově pak v poměru 16:7!

Další mapou bylo ENTERPRISE zvolené Vertigo. To mělo být papírově ještě jednoznačnější než Overpass, okolnosti se však měly jinak. GLORE totiž více než dobře drželi za CT stranu krok, odráželi spoustu útoků a i díky 16 killům od Tamera "Shinkyy" Ghariby vedli 9:6. Pak navíc přišly vyhrané pistole a pomalu se začalo smrákat i nad celkovou výhrou. Jenže GLORE bohužel zas a znova nezvládli ukočírovat oslabený nákup soupeře, což jak v pozápasovém rozhovoru potvrdil Samuel „SMK-“ Kellner, byl velký kámen úrazu jejich dnešní hry. ENTERPRISE se dostali do psychické pohody a celý souboj začali otáčet. Nic z toho by se jim ale nepovedlo bez úžasně hrajícího snipera Davida "forsyy" Bílého, jenž si na své konto připsal hned 33 killů a potvrdil svoji extratřídu. On a jeho spoluhráči si tak připsali výhru 16:13 a jako první postupují do grand finále, kde se večer potkají s vítězem zápasu eSuba vs. Dark Tigers.

eSuba vs. Dark Tigers - 2:0

V druhém semifinálovém zápase se představily týmy eSuba a Dark Tigers, i přesto že za modrobílý tým nastupuje host v podobě Martina "Pechyn" Pechouška, eSuba byla hlavní favoritem tohoto zápasu. Jako mapy si týmy vybraly Mirage (DT pick), Nuke (eSuba pick) a Inferno (decider).

Na Miragi se povedlo do zápasu lépe vstoupit Dark Tigers, ti dokázali vyhrát pistolkové kolo a vypracovat si vedení, ovšem eSuba si soupeře nenechala odskočit a první polovinu vyhrála 8:7. I přesto, že temní tygři opět vyhráli první kolo druhé poloviny a dokázali se vrátit do vedení, eSuba po větší sérii vyhraných kol držela vedení 14:10, které mělo předznamenat to, že vyhrají první mapu. Dark Tigers však boj nevzdali a dokázali srovnat stav na 14:14. Se zachováním chladné hlavy ale eSuba získala dvě kola a nakonec těsně zvítězila 16:14. Lví zásluhu na tom měl Lukáš "luko" Hrabčík, který zaznamenal 32 killů a vedl svůj tým k vítězství. 

Druhou mapu Nuke začali lépe Dark Tigers, kterým se opět podařilo vyhrát první kolo, bohužel to byl ale jediný světlý okamžik tohoto týmu v první polovině. Modrá krev předvedla svou kvalitu na teroristické straně a první polovinu získala za stavu 11:4. V druhé půli pak eSubáci dokázali vyhrát pistole, rozjeli skvělé představení a výsledek 16:4 hovoří za vše.

Soupeřem ENTERPRISE se tak stane po výhře 2:0 eSuba, která je vyzve ve velkém finále o přímý postup na MČR!

Grand finále

eSuba vs. ENTERPRISE - 2:0

Po náročném prvním červencovém víkendu konečně známe dalšího člena listopadového Vodafone MČR 2021. Stal se jím celek eSuba, který celým turnajem prošel bez jediné prohrané mapy a zaslouženě se po SINNERS stal druhým postupujícím! 

Ještě před soubojem mezi ENTERPRISE a eSubou si moderátoři vzali na slovíčko dva kamarádské rivaly Erika "The eLiVe" Sitha a Dominika "blogg1s" Janitu. Ti tento zápas samozřejmě nebrali na lehkou váhu, jak ale řekl třeba blogg1s, oba týmy si stejně postup zajistí přes MČR body. Z jejich slov tedy nebyla cítit nervozita, ba naopak. Mapy si mezi sebou týmy zvolily tak, že od eSuby jsme viděli Nuke a od ENTERPRISE naopak Overpass. Jak to probíhalo?

V továrně jasně lépe začali ENTERPRISE, kteří si rychle vypracovali na první pohled dobré vedení 8:1. Jenže eSuba se nevzdala, začala svůj do té doby špatný herní projev zvedat a bodový deficit se pomalu, ale jistě krátil. První polovina nakonec skončila 8:7 a hráčům v červenobílém se následně hra začínala zcela jistě vymykat kontrole. Od zmíněného vedení se jim totiž za dalších 11 kol podařilo vyhrát pouze první pistole v druhém kole. Modrá krev za teroristickou stranu navíc ještě přitvrzovala v náporu, získala mnoho důležitých kol proti plnému nákupu a dostala se do vedení 14:10. Erik "The eLiVe" Sith a spol. ale ještě nechtěli vydechnout a rozjeli comeback. Jenže ani 25 zabití od Roberta "manguss" Kaspera nakonec nezabránilo prohře 14:16, která rozhodně zabolela. 

Bod v zádech zřejmě více než náramně pomohl eSubě na soupeřově mapě Overpass. Do ní totiž vlétl jako uragán a překvapivě svého soka vůbec k ničemu nepouštěl. A to myslíme po celé první polovině! Modrá krev své bezradné soupeře agresivní hrou střílela úplně všude a jeden bod střídal druhý. ENTERPRISE zcela absolutně nemohli na jejich hru najít ani jednu část receptu, a první polovina jejich mapy tak skončila neuvěřitelně 14:1. Výraznou měrou tomu pomohl i Matěj "twist" Petráš, který do tabulek zapsal 21 zabití. Jak řekl Ondřej "Lelek" Kvarda, eSuba svého soupeře prostě v první polovině roznesla na kopytech! V té druhé to sice chvíli vypadalo na další comeback v podání ENTERPRISE, jenže modrá krev vše utnula za stavu 16:8.

Vstupenka na Vodafone MČR 2021 tedy putuje do tábora eSuby, kteří s Martinem "Pechyn" Pechouškem v sestavě ukázali svoji sílu, když za celý víkend neprohráli ani jednu mapu. Jestli Pechyn v týmu zůstane se nechme překvapit, chyba by to ale vůbec nebyla. Vicemistři ENTERPRISE s novými tvářemi v týmu nejsou podle slov Erika "The eLiVe" Sitha nijak více zklamaní, 700 získaných MČR bodů je navíc zcela jistě na vysněné listopadové vyvrcholení letošní sezóny dostane!

Celkové odměny v Mistrovské části:


Původní článek

Mistrovská část druhé zastávky letošní sezóny AORUS MČR Tour je minulostí, a my se tak můžeme plnou parou pustit do play-off. Tam se z prvních míst probojovali eSuba a ENTERPRISE, za pět minut dvanáct si pak postup zajistili ještě Dark Tigers s GLORE

O tom, kdo je považován za favorita, asi není třeba hovořit. Zatímco ale modrá krev vypadala celou dobu komfortně a ještě neprohrála ani jednu mapu, ENTERPRISE se trochu překvapivě trápili proti Dark Tigers, kde byli dokonce na pokraji porážky. V play-off se ale jede od nuly, teď je čas zazářit! Zapomenout ale nesmíme ani na individuálně velmi statné celky Dark Tigers a GLORE, proti kterým favorité nastoupí v semifinálových zápasech. Obě tyto tlupy mají ale zřejmě rádi roli outsidera, vzpomeňme si jak GLORE porazili bez ztráty mapy Dynamo Eclot, nebo na Dark Tigers v zmiňovaném zápase s ENTERPRISE. Přesně tato role, kdy nejsou pod tlakovým tlakem, by jim mohla sedět a mnohé z nás tak překvapit!

Co se tedy během dneška odehraje a jaké jsou změny? Už ve 13:00 na nás čeká první semifinálový zápas mezi ENTERPRISE a GLORE, v 15:30 pak druhý souboj eSuba vs. Dark Tigers. Samotné vyvrcholení je naplánováno na 19:00. Formát je z pavouku naprosto jasný, veškeré zápasy se budou odehrávat BO3 systémem a duel o bronz se oproti minulé Tour neuskuteční.

Na našem komentovaném streamu se můžete těšit na obě semifinále, které pro vás budou komentovat Jozef 'Joshua' Dekan s Markem 'shadye' Hovancem, a pak samozřejmě i na grandfinále v podání Tomáše 'sTORM' Svobody a Ondřeje 'Lelek' Kvardy. Nezapomeňte, že kromě sledování můžete vyhrát hodnotné ceny od našich partnerů AORUS a HyperX!

Play-off Mistrovské části AORUS MČR Tour
  Slovensko ENTERPRISE2      
 16:7, 16:13    Slovensko ENTERPRISE0   
  Slovensko GLORE0      
    14:16, 8:16   Slovensko eSuba 
  Slovensko eSuba2      
 16:14, 16:9   Slovensko eSuba2   
  Slovensko Dark Tigers0      
Vodafone MČR 2021
Vodafone MČR 2021
Foto: MČR
Štítky: AORUS, MČR
Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.