Přejít k hlavnímu obsahu

Na IEM Cologne nechybí žádný tým z TOP 10. Věděli jste ale, kdo si zažije svou LAN premiéru?

8. 7. 2021 | 12:01 Counter-Strike 2
Prestižní turnaj ESL One Cologne musel být v roce 2020 zrušen, letos ale přichází v plné parádně, navíc premiérově v kabátku Intel Extreme Masters. Katedrála Counter-Striku, jak se turnaji přezdívá, bude navíc prvním LAN turnajem za opravdu dlouhou dobu. Spousta hráčů se tak bude muset ukázat, jestli nejsou pouhými "onlinery".
ESL One Cologne 2019
ESL One Cologne 2019
Zdroj: ESL

Více než rok bez jediného offline turnaje, velké arény a LAN prostředí chybí naprosto každému. IEM Cologne sice neproběhne před davy bouřícím diváků, jako by si Německo zasloužilo, i přesto jde však o důležitý turnaj vstříc CS:GO budoucnosti. Každý v pořádku uskutečněný turnaj nám totiž dává větší naděje na konání Majoru.

Pro řadu hráčů však prostředí v Kolíně nad Rýnem může být plné nervozity. Zatímco největší veteráni mohou zaútočit na metu 900 odehraných map v LAN prostředí, tak jiní by je spočítali na prstech jedné ruky.

V hlavní části IEM Cologne nechybí jediný tým z elitní světové desítky, hned tým číslo jedenáct ale má ve svých řadách Lucase 'honda' Cana. Tohoto hráče si můžete pamatovat díky neskutečným akcím při lednové premiéře na turnaji BLAST Premier Global Finals, od té doby jej ale nahradil junior a on se do sestavy vrací až nyní. Jelikož před angažmá ve FURIA Esports nehrál v žádném větším týmu, tak nemá na kontě ani jeden offline zápas.

Skoro totožně je na tom také Valeriy 'B1T' Vakhovskiy, nejnovější stavební kámen Natus Vincere. Tým v čele se s1mplem patří mezi největší favority a právě B1T bude muset ukázat, že dokáže hrát i na LANu. Pod 10 odehraných map v offline prostředí mají také Jayson 'Kyojin' Nguyen Van z Vitality a Linus 'LNZ' Holtäng z NIP.

Největší zkouškou ale bude IEM Cologne pro světové jedničky z Gambit. Tento celek se k mnoha světovým titulům prostřílel právě v online éře, kdy většinu času strávili společně na bootcampu. Všichni tedy s napětím očekávají, jak se s hraním "na místě" poperou. Offline turnaje tady ale nebyly tak dlouho, že se dá jen těžko odhadovat, jestli tenhle faktor bude tak důležitý, protože by mohl negativně ovlivnit naprosto všechny. No uvidíme.

Štítky: IEM Cologne, Honda, B1T, Kyojin, LNZ
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.