Přejít k hlavnímu obsahu

ENTERPRISE jdou do čela 1. Tipsport COOL ligy, eSuba má první výhru

8. 8. 2021 | 23:17 Counter-Strike 2
První dvě kola letní sezóny 1. Tipsport COOL ligy nabídla vystoupení pouze čtveřice týmů. Na uzavření prvního týdne se však představí pátý do party. Hned dva zápasy po sobě čekají na eSubu, od které se po dvojitém posílení hodně očekává.
3. kolo Tipsport COOL ligy
3. kolo Tipsport COOL ligy
Zdroj: grafika PLAYzone

Po dvou kolech vévodí tabulce stoprocentní Sampi.Tipsport, o jediný bod za nimi jsou ENTERPRISE esports. Právě tyto dva celky se proti sobě postaví právě nyní ve 3. kole, kde se bude hrát nejen o "vítěze prvního týdne", ale také o parádní výchozí pozici v celé soutěži. Kdo zvítězí, tak už mu takhle brzy nebude chybět moc na jistý postup do play-off. Pouze o těchto dvou sestavách to však nebude. V jediné neděli za celou základní část se totiž vůbec poprvé představí eSuba, čerstvý postupující na Vodafone MČR v počítačových hrách. Modrá krev se postaví proti Dynamo Eclot a GLORE, tedy dvěma týmům, co mají na kontě již dvě prohry. Třetí porážka za jediný týden by byla více než bolestivá, týmy tedy budou mít speciální motivaci a eSuba musí naopak být na pozoru.

Na zápasy 1. Tipsport COOL ligy mohou starší 18 let již tradičně sázet u titulárního partnera. Kromě toho už zbývá jen doplnit, že se můžete těšit na Cannieho, forjiho, shadyeho, Kanyho... A možná i speciálního hosta!

eSuba vs. Dynamo Eclot
blogg1s  Česká republika
luko  Slovensko
twist  Česká republika
Pechyn  Česká republika
sAvana  Slovensko

eSuba

11:16
16:9
13:16

Dynamo Eclot

 Česká republika K1-FiDa
 Slovensko ZEDc
 Česká republika nbqq
 Česká republika boby
 Česká republika NEOFRAG

Premiéra pro sAvanu bohužel dopadla neúspěšně, soupeř s velkým D v logu si již podruhé zahrál na tři mapy, ale tentokrát je dotáhl do vítězného konce. Vše začalo mapou Vertigo, kde své dovednosti hojně prezentoval NEOFRAG, ale průběh byl hodně o zvládnutých 1v1 situacích. Ty v některých případech přinesly následnou sérii vyhraných kol, což při těsném boji patřilo mezi rozhodující faktory. Na druhé mapě Ancient sice DNE vyhráli CT stranu, ale jen nejtěsnějším rozdílem, což eSuba hravě využila na vyrovnání série. Rozhodující Mirage ale byla podobná Vertigu. Také tady se diváci dočkali vyrovnaného průběhu, řady multikillů i 1v1 situaček. NEOFRAG byl ale při svém posledním vystoupením ve formě a jeho 26 killů dopomohlo k první výhře Dynamo Eclot.

eSuba vs. GLORE
blogg1s  Česká republika
luko  Slovensko
twist  Česká republika
Pechyn  Česká republika
sAvana  Slovensko

eSuba

16:5
16:10

GLORE

 Česká republika Shinkyy
 Slovensko StuFF
 Slovensko SMK
 Slovensko ​​​​​CABYEE
 Slovensko spexo

Také do třetice si outsideři z GLORE vybrali za svoji mapu Ancient, tentokrát jim ale byla vystavena jednoznačná stopka. eSuba si za CT stranu počínala zkušeně a nepustila své soupeři v podstatě k ničemu. Po změně stran sice přišla naděje v podobě vyhraných pistolek, ziskem pěti bodů ale jakýkoliv odpor skončil. Následná mapa Mirage byla alespoň trochu o něčem jiném. GLORE se podařilo chytit začátek a dlouho drželi se soupeřem krok. Po změně stran se to ale zlomilo, více než tři samostatná kola soupeři eSuba nedovolila a poprvé vítězí.

Sampi.Tipsport vs. ENTERPRISE esports
queztone  Slovensko
system  Slovensko
Darber  Česká republika
Rutk0  Slovensko
zur1s  Česká republika

10:16
8:16

ENTERPRISE

 Česká republika forsyy
 Slovensko The eLiVe
 Česká republika manguss
 Slovensko Adejis
 Slovensko matys

První týden ligy měl uzavřít duel dvou dosud neporažených týmů. Jinak řečeno, hrálo se o první místo v tabulce. Úvod zápasu na mapě Dust 2 patřil matysovi a jeho důležitým killům, posléze se ale přidal celý tým ENTERPRISE esports a díky celkové síle měli nad Sampi.Tipsport navrch. Ve druhém táboře nejvíce kousal zur1s, po změně stran se ale k oblíbené zbrani příliš nedostal a osud první mapy byl zpečetěn. Ani do druhé mapy nevstoupili Sampi špatně, ENTERPRISE ale po změně stran nastolili absolutní dominanci a ukončili soupeře již ve 24. kole. Jestli byly nějaké pochyby o tom, jak na tom EP budou, tak dnešní výkon všechno shodil ze stolu.

Štítky: COOL CSGO liga
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.