Přejít k hlavnímu obsahu

Dva zápasy, dvě prohry! Frozenovi a jeho mouz se komplikuje postup do play-off ESL Pro League

29. 8. 2021 | 11:00 Counter-Strike 2 Reportáž
Skupina C ESL Pro League má za sebou první dva hrací dny, ve kterých ani jednou bohužel nebodoval frozen. Jeho mousesports padl s FaZe Clanem, včera také i proti Natus Vincere. Vzhledem k dobře vypadajícím Fnatic se postup, pro který už nesmí prohrát, vzdálil.
frozen
frozen
Zdroj: HLTV.org

Mousesports do skupiny C v ESL Pro League vstoupili s velkými očekáváními. Po posledním místě na IEM Cologne chtějí po měsíci opět ukázat, že se s nimi musí počítat. Jenže věci se značně komplikují, po dvou zápasech totiž mají na svém kontě 0 bodů a pro postup musí už všechno vyhrát. A i přesto, že už odehráli zápas s největším favoritem, to nebude vůbec jednoduché.

Myšáci se v prvním zápase utkali proti hvězdám FaZe Clanu, ti v online prostředí vyhráli poslední zápas naposledy na konci dubna. Avšak karrigan a spol. nechtěli zapomenout na čtvrté místo z IEM Cologne a i doma za počítačem předvedli výborný výkon. Nejdříve jsme viděli Overpass, který volili myšáci a jenž byl také po celou první polovinu velmi vyrovnaný, jeden bod navíc pro severoamerickou organizaci se ale ukázal jako klíčový, protože FaZe totiž po hře jako na houpačce vyhráli v druhé polovině těsně 16:14. Hráči z bývalého domova oskara a STYKA se ale nechtěli vzdát, což plně ukázali na svém Ancientu. Za obranu soupeři sebrali dvanáct bodů a v pohodě vyhráli 16:7. Hodně nás také těší, že nejlepším hráčem byl na této mapě frozen, jenž si s 24 přesnými zásahy připsal skvělý rating 1.54!

Celý napínavý souboj dvou týmů, které se mezi sebou v historii utkaly mnohokrát, tak rozhodlo až Inferno. Tam už ale byli jasně lepší hráči okolo legendárního olofmeistera, kteří za útok ničili téměř vše, co jim stálo v cestě. 11 získaných bodů bylo prostě až moc na stažení, a tak FaZe nakonec vyhráli 16:8 a brali první velmi cenné tři body do tabulky.

Na páteční prohru chtěli mousesports co nejrychleji zapomenout, proti nim se však postavila stěna jménem NAVI. Kapitán dexter jako první ukázal na Ancient, jenž den předtím měl jeho tým slušný, avšak narazil. První polovinu sice nejlepší tým planety vyhrál 10:5, za útok pak ale nepovolil žádný pokus o comeback a odešel z džungle v poměru 16:9. No a stejný výsledek skončil i na Miragi, kde NAVI opět předvedli drtivou T stranu výhrou 11 kol, a i když se frozen, který byl z týmu jako jediný v nezáporných číslech, snažil jak to šlo, s1mple a spol. mapu opanovali 16:9.

Mousesports se tak po dvou prohrách nachází na posledním místě tabulky, což takto určitě nebudou chtít nechat. Šanci získat první body dostanou už dnes v 20:00 s outsidery EG, kteří včera dlouho trápili FaZe. Musí je porazit, stejně jako i BIG a Fnatic, další týmy hladové po úspěchu. Oba celky mezi sebou dokonce včera hrály, z vyrovnané bitvy vyšli lépe Fnatic, kteří zatím s novou soupiskou předvádí slušné výkony.

ESL Pro League S14 - tabulka skupiny C po 2. kole
1. Rusko Natus Vincere2-070-49+216b.
2. Evropa FaZe Clan2-084-76+86b.
3. Evropa Fnatic1-176-82-63b.
4. Německo BIG1-176-62+143b.
5. Evropa mousesports0-256-71-150b.
6. World Evil Geniuses 0-255-77-220b.
Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.