Přejít k hlavnímu obsahu

Parádní forma ENTERPRISE pokračuje! V Malta Vibes mají druhou výhru, nyní jdou bojovat o záchranu v ESEA Premier

15. 10. 2021 | 15:54 Counter-Strike 2 Reportáž
ENTERPRISE esports se poslední dobou čím dál častěji ukazují v Evropě. Vedle postupu ze skupiny REPUBLEAGUE TIPOS Již podruhé dostali pozvánku na turnaj od Eden Esports a vedle se toho se aktuálně snaží o záchranu v ESEA Premier, která je pro prezenci na mezinárodní scéně poměrně důležitá.
ENTERPRISE esports
ENTERPRISE esports
Zdroj: sociální sítě týmu

Aktuální šampion 1. Tipsport COOL ligy a jistý účastník Vodafone MČR 2021 začíná pomalu jít ve šlépějích SINNERS. Každá jedna účast na mezinárodním turnaji znamená získané zkušenosti, které vám již nikdo neodpáře. S každým jedním turnajem tak ENTERPRISE esports začínají vystrkovat růžky čím dál tím více, a brzy se v některém ze zajímavých turnajů třeba dostanou i na finanční odměny. Tedy, to už se nyní povedlo!

ENTERPRISE totiž bojují ve třetím turnaji Malta Vibes Knockout Series. Tam se kromě nich představila také eSuba, která ale po vyrovnaném boji v prvním kole dále neprošla. Příběh EP je ale úplně jiný. Forsyymu a spol. se podařilo ve vypjatém duelu skolit Budapest Five, na což dnes navázali výhrou nad norskými 777 Esports. Díky tomu jsou již v TOP 16 turnaje, kde jim bude nalosován jeden ze zvučnějších soupeřů, jako třeba Dignitas.

Křišťálová lupa
Křišťálová lupa
: grafika PLAYzone

To ale z hlediska evropských bitev není všechno. Před nedávnem se ENTERPRISE podařilo postoupit do další části REPUBLEAGUE TIPOS, soutěže o 100 tisíc euro, ale nejdůležitější ligou pro česko-slovenskou sestavu je bezesporu ESEA Premier. V této soutěži se EP podařilo ubránit se přímému sestupu, kvalitní výkony ale nyní musejí potvrdit v baráži. Maximálně ve třech zápasech je potřeba dvakrát zvítězit, jinak dají lize sbohem.

V konkurenci Major účastníků Movistar Riders nebo Copenhagen Flames se v prvním kole utkají proti polským HONORIS, kde hrají polské legendy NEO a TaZ. ENTERPRISE by však měli být mírným favoritem, tak snad svoji pozici potvrdí. Tenhle duel je na programu už dnes, podpořit EP proti HONORIS můžete od 19 hodin.

Zápasy CZ/SK zástupců na mezinárodní scéně, nejen ENTERPRISE, mapujeme aktivně v našem Zápasovníku.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.