Přejít k hlavnímu obsahu

Co si o nerfu battle passu myslí Fennix, profesionální Fortnite hráč?

18. 10. 2021 | 09:00 Fortnite Lifestyle
Poslední změnu battle passu ve hře Fortnite většina komunity odsoudila. Nelíbí se jim, že musí hrát nejméně tři měsíce, aby ho mohli vůbec dokončit. Jak se však na tuto problematiku dívá Fennix, profesionální český Fortnite hráč?
Fortnite: Impostor mód
Fortnite: Impostor mód
Zdroj: Epic Games

Jak jsme již zmínili v nedávném článku, změna battle passu ve hře Fortnite komunitu velmi pobouřila. Každou sezónou se battle pass stával na dokončení těžším a těžším a tato sezóna je tomu vskutku zářným příkladem. Zatímco minulou sezónu dokončil battle pass kde kdo, tuto už to taková samozřejmost rozhodně nebude. Podle toho, co komunita spočítala, prý v momentální sezóně dokončí battle pass jen málokdo.

Ke změně se vyjádřil i profesionální český Fortnite hráč Tomáš "Fennix" Hutník. Tomáš hraje Fortnite již více než tři roky a momentálně hraje za tým Enterprise. Jeho největším úspěchem bylo vítězství V4 v Budapešti.

Tomáši, když porovnáš aktuální podobu battle passu s minulostí, vrátil bys to? Popřípadě do jakého stavu?

Určitě bych battle pass ponechal jaký je. S porovnáním se starým battle passem, který mi přišel celkem nudný, je nynější battle pass o mnoho zajímavější, je více komplexnější a celkově mi přijde, že si s ním dal Epic mnohem větší práci. Jsou zde skiny lepší než bývaly, a je tu i celkově více odměn. Na batlle passu bych tedy nejspíše nic neměnil.

Myslíš si, že je aktuální podoba správná a vývoj jde ideálním směrem, který zajistí udržení stávajících hráčů a příchod nových? Není reakce komunity spíše opačná?

Konkrétně, co se týče battle passu, tak bych řekl, že Epic dělá dobrou práci. Myslím si, že každého nováčka to určitě zaujme. U starších hráčů si myslím, že i nadále budou battle pass kupovat, minimálně z hlediska limitace na danou sezónu.

Plníš ty sám questy z battle passu? Pokud ne, proč? A jak dlouho ti dokončení questů cca trvá?

Záleží jak kdy, dříve jsem plnil, jelikož jsem chtěl mít battle pass co nejdříve hotový, ale dneska už jenom občas, protože to zabere celkem dost času, takže plním fakt jenom ty nutné. Odhadem nedokážu říct, jak dlouho mi může trvat splnit všechny questy, ale určitě to bude v řádech hodin.

Utrácíš za herní měnu? Je podle tebe ideální kombinace placeného obsahu a hráčů, kteří do hry neinvestovali a mají tak nevýhodu?

Ještě nedávno jsem do hry dával celkem dost peněz, s tím jsem však přestal, jelikož už mám věcí dost a přijde mi to jako ztráta peněz. Hlavní věcí, která se mi na Fortnite líbí, je fakt, že je f2p a žádný skin, nebo něco, co se dá koupit, vás nemůže dát do výhody nad nepřáteli.

Abych to shrnul, tak žádný koupený předmět ve hře vás nemůže dát do nějaké určité výhody nad vašim protihráčem. Jsou to pouze kosmetické doplňky. To se mi na hře líbí ze všeho nejvíc.

My Tomášovi moc děkujeme za jeho čas a přejeme spoustu úspěchů do budoucna.

Štítky: Fortnite patch