Přejít k hlavnímu obsahu

Další změna v táboře Complexity. Sestavu překvapivě opustil blameF coby poslední hráč z původní Juggernaut sestavy

30. 10. 2021 | 19:15 Counter-Strike 2 Přestup
Nejprve k0nfig, následoval poizon a nakonec i blameF. Tohle jsou jména všech hráčů z původní Juggernaut sestavy, kteří se v horizontu jednoho měsíce loučí s Complexity. Dánský in-game leader byl vůbec prvním evropským hráčem, jehož služby Complexity využívalo, a to již od roku 2019. Podle těchto odchodů se dá čekat, že se jedná o kompletní renovaci CS:GO sekce.
blameF
blameF
Zdroj: Stephanie Lieske / ESL

Rok 2019 byl velmi přelomový pro Complexity. Kromě rebrandingu, jehož součástí bylo i nové logo, se rozhodli pro další radikální změnu. Severoamerická organizace se totiž rozhodla přivítat tři hráče z evropských končin ve svém týmu a cíl byl jediný – vyhrávat. Hlavní tváří celé změny byl nadaný dánský in-game leader Benjamin "blameF" Bremer. K němu se přidal jeho krajan Kristian "k0nfig" Wienecke a bulharský sniper Valentin "pozion" Vasilev. Původně měl celek operovat hlavně v Severní Americe, avšak kvůli pandemii COVID-19 a nástupu nového herního titulu VALORANT byli hráči nuceni přestěhovat se do Evropy.

Očekávání nebyla nikterak vysoká, avšak netrvalo dlouho a Complexity začali vystrkovat růžky. Jejich výsledky byly tak dobré, že se jim podařilo vyšplhat až na pátou příčku světového žebříčku. Pak ale přišla obrovská rána. Owen "oBo" Schlatter se rozhodl vrátit do své rodné země, a právě tento krok odstartoval postupný pád Complexity. Náhradou se stal Justin "jks" Savage, avšak týmové výsledky nebyly po jeho příchodu ani z daleka tak dobré jako předtím, a tak přišla další změna. Tým musel opustit poslední severoamerický reprezentant William "RUSH" Wierzba, na jehož místo zasednul Patrick "es3tag" Hansen. Následovaly změny jako na běžícím páse, až byl blameF posledním přeživším hráčem z původní Juggernaut sestavy. Jenže ani on tam nakonec dlouho nepobyl a stejně jako k0nfig a pozion rozvázal s Complexity smlouvu.

Křišťálová lupa
Křišťálová lupa
Zdroj: grafika PLAYzone

Jedná se tak o konec jedné velké éry týmu Complexity, které nyní s největší pravděpodobností čekají velké změny a bude třeba si rozmyslet jakým směrem se chtějí vydat. Stejně tak bude zajímavé pozorovat, kam budou směřovat kroky blameFa. Většina dánských celků totiž momentálně má stabilního in-game leadera, a tak nejspíš nebudou mít potřebu jej měnit. Případně by mohl být opět řadovým hráčem a posílit například Astralis, kde zatím není potvrzená sestava pro rok 2021. Vysoce se nabízí také možnost, že by mohl posílit nějaký evropský mix, protože jde přece jenom o šestého nejlepšího hráče loňského roku. Všechna vyjednávání ale započnou asi až po konci PGL Majoru, který končí příští týden v neděli. Spekulovat ale zřejmě budeme ještě déle.

Oslabená sestava Complexity vypadá takto:

 Austrálie Justin "jks" Savage
 Dánsko Patrick "es3tag" Hansen
 Brazílie Marcelo "coldzera" David – stand-in do konce roku 2021)

 Brazílie Luis "⁠peacemaker⁠" Tadeu – trenér

Zdroj: HLTV.org
Štítky: complexity, blameF
Student informatiky, který se rozhodl své dlouholeté zkušenosti a nabyté informace z herního titulu Counter-Strike: Global Offensive zúročit, a proto začal v roce 2021 pracovat jako redaktor pro PLAYzone.