Přejít k hlavnímu obsahu

Ze streamera bezdomovcem, požár ho připravil o všechno

3. 11. 2021 | 09:00 Twitch.tv Twitch
Člověk by řekl, že streamovat na Twitchi může být jedna z nejbezpečnějších prací na světě. Není tomu ale tak. Občas přijde zásahová jednotka, nebo nějaký urážlivý donate. Stále častěji jsou ale streameři v průběhu vysílání přímo ohroženi. Jinak tomu nebylo ani u GimpyG, kterému krátce po ukončení živého vysílání shořel dům.
Streamerův shořelý dům
Streamerův shořelý dům
Zdroj: Vlastní

Spousta streamerů na Twitchi se, krom neustálého pření o diváky s konkurencí, musí občas vyrovnat i s vyrušováním v průběhu vysílání. Někdy se jedná o absolutní prkotiny, jindy o narušení ze strany rodinných příslušníků. Stále častěji se streameři setkávají s požáry, ať u chtěnými, jako například u Amouranth, nebo nechtěnými, jako u Asmongolda.

Podobné okamžiky hrůzy zažil i tvůrce na Twitchi, GimpyG, který si po nějaké době vybudoval malou, ale věrnou základnu fanoušků. Když hrál Diablo II: Resurrected, do jeho pokoje mu přišel někdo oznámit, že jeho dům začal hořet a on musí okamžitě odejít.

Na Twitteru pak oznámil, že je v pořádku. Připojil ale obrázek požárem zdevastovaného domu. Všechen majetek, včetně nábytku, oblečení, nebo jeho příslušenství na streamování, vše shořelo. Kde prozatím bude pobývat, to neprozradil. Již nyní ale na stránce GoFundMe žádá o 50 000 dolarů, aby mohl znovu začít streamovat a postavit se na nohy. Zatím se vybralo přes 11 000 a číslo bude jistě stoupat. Zdalipak se jednalo o žhářský útok, nebo nehodu, není doposud jasné.

Vzhledem k tomu, že požár začal v uzamčené garáži, pravděpodobně se jednalo jen o nešťastnou náhodu.

Zdroj: gamingbible
Štítky: Twitch, streamer
Od léta 2021 redaktorem PLAYzone. Věnuji se hlavně Battle royale hře Call of Duty:Warzone a YouTube obsahu na internetu.