Přejít k hlavnímu obsahu

Představení týmů na Vodafone MČR 2021: Mají ENTERPRISE na to, aby sesadili SINNERS?

17. 11. 2021 | 20:00 Counter-Strike 2 Preview
Pomalu se dostáváme k těm úplně největším favoritům Vodafone MČR v CS:GO. Do širší skupiny elitních týmů samozřejmě patří také Entropiq Prague a Dynamo Eclot, nyní se však dostáváme ke trojici, která aktuálně září na V4 Future Sports Festivalu a slibuje parádní podívanou i v Brně. Jako první z elitního tria se zaměříme na ENTERPRISE.
ENTERPRISE esports
ENTERPRISE esports
Zdroj: grafika PLAYzone

ENTERPRISE esports patří mezi organizace, které se na MČR představí podruhé ve své historii. Jde totiž o profesionální tým, jenž se zrodil v poslední velké vlně. Po loňském finále sezóny ale mají co napravovat, protože tehdy se s ním skrze skupinu smrti rozloučili bez jediné výhry. To ale pamatuje už jen David 'forsyy' Bílý, hlavní hvězda CS:GO sestavy, jejíž ostatní části se v průběhu roku 2021 formovaly až do dnešní podoby. První důležitý byl příchod Erika 'The eLiVe' Sitha z eSuby, kromě něj se od ledna udržel v základní pětici také Robert 'manguss' Kasper. Dvě stěžejní posily dorazily na začátku léta, kdy ENTERPRISE jsou postupnými krůčky strmě nahoru.

Tým se rozhodl vsadit na dvě mladé pušky, které přišly z BRUTE. Andrej 'Adejis' Kameništiak a Matúš 'matys' Šimko se však životní příležitosti nezalekli, chopili jí za pačesy a hraní dávají maximum. A to přináší své ovoce, pro širší veřejnost možná mnohem větší, než se vůbec dalo očekávat. Adejis se jako mladý in-game leader osvědčil a plně mu důvěřují i zkušenější spoluhráči. Jeho příchod a změna rolí navíc rozvázaly ruce eLiVovi, který opět září jako ve svých nejlepších dobách. Matys naopak pravidelně prokazuje svůj nebezpečný aim, stal se další z hvězd týmu a jeho headshot rate patří mezi nejlepší na scéně. Když ENTERPRISE na konci léta vyhráli Tipsport COOL ligu a vybojovali si tím postup na MČR, právě matys byl vůbec nejvýraznějším hráčem finále.

MČR lístky
MČR lístky
: PLAYzone

Po příchodu Adejise s matysem se podařilo ENTERPRISE dostat do ESEA Premier, ovládnout zmíněnou Tipsport COOL ligu i mezinárodní soutěž Y-Games PRO Series, na což navázaly dobré výkony i v jiných soutěžích. Také na LAN finále podzimního splitu Sazka eLEAGUE potrápili SINNERS, čímž se potvrdilo, že soustředění domácího týmu především na mezinárodní soutěže dává konkurentům šanci na to jej sesadit. Nikdo nepochybuje o tom, kdo je aktuální (nebo vlastně i celoroční) jednička na domácí CS:GO scéně. Pokud jde ale o jeden konkrétní turnaj, všichni se na SINNERS mohou připravit tak, že jejich prohra prostě může přijít. A právě dobře sladěná partička jménem ENTERPRISE má z vůbec největší potenciál na to, aby se jí to povedlo. Jejím jasným cílem bude minimálně finále, protože ani to nebude zadarmo, současně ale podvědomě mohou EP pokukovat po trůnu. Vždyť The eLiVe moc dobře ví, jaké je to MČR vyhrát, a měl by takový pocit umět týmu správně předat.

V nejlepší světové stovce má naše scéna rekordní počet čtyř zástupců a ENTERPRISE jsou na tom nejlépe hned po SINNERS. Zatímco dříve se na HLTV.org dostaly naše celky sporadicky, právě EP mají od srpnových změn v sestavě zde odehraných krásných 33 zápasů. Není tedy divu, že o nich Evropa získává povědomí a oni postupně stoupají po světovém žebříčku. Aktuálně se nacházejí na 55. příčce, pokud však budou pokračovat v parádních výkonech na V4 Future Sports Festivalu, posun do elitní padesátky je určitě nemine. Právě na V4 se EP prezentují možná vůbec nejlépe ze všech českých a slovenských týmů, což jen dokazuje jejich podzimní formu. Ať už ve zbytku festivalu dopadnou jakkoliv, na MČR pojedou v opravdu dobré náladě. A to může být základ úspěchu.

Sestava týmu ENTERPRISE:

 Česká republika David 'forsyy' Bílý
 Slovensko Erik 'The eLiVe' Sith
 Česká republika Robert 'manguss' Kapser
 Slovensko Andrej 'Adejis' Kameništiak
 Slovensko Matúš 'matys' Šimko

MČR PC
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.