Přejít k hlavnímu obsahu

Twitch přichází o streamera Ludwiga, který uzavřel smlouvu s YouTube Gaming

30. 11. 2021 | 14:05 Twitch.tv Twitch
Pokud se pohybujete ve světě tvorby herního obsahu, nejspíše už jste narazili na Ludwiga, který vytváří obsah na dvou gigantických platformách – YouTube a Twitch. Přesto, že jak YouTube, tak Twitch dělá naplno, spousta lidí si myslela, že Ludwig na streamovací platformě od Amazonu ještě nějakou dobu zůstane. Koncem listopadu ale oznámil, že na Twitchi končí a přesouvá se na YouTube.
Ludwig
Ludwig
Zdroj: YouTube/Ludwig

Streameři na Twitchi mají dost obtížné podmínky. Samozřejmě, dělají to, co je baví a peníze ve většině případů nejsou špatné. Přesto se ale v poslední době ukazuje, že streamovací platforma od Amazonu není ta nejlepší, co se týče komunikace se svými partnery. Buď streameři čekají na unban neskutečně dlouho, nebo ho ani nedostanou. Omyly, za které samotní streameři ani nemohou, prominuty nejsou. Streamera Ludwiga, rekordmana s největším počtem předplatných na platformě, už příšerná komunikace a neférovost zkrátka nebaví, a tak z platformy odstupuje.

Koncem listopadu se konal stream, ve kterém Ludwig řekl, proč odstoupil. Vše vypadalo v pořádku, v listopadu mu ale končila smlouva s Twitchem a on si jí chtěl prodloužit. Poté, co s ním Twitch skoro nekomunikoval, začal uvažovat nad tím, že by uzavřel smlouvu s YouTube Gaming a přesunul se právě na YouTube, kde má základnu dvou milionů odběratelů.

Video, ve kterém přesedlání z platformy na platformu ukazuje, je zajímavé. Vymění fialové auto (Twitch) za auto červené (YouTube) se slovy, že teď už může pouštět muziku jakou chce, narážející tak na nesmyslné DMCA striky.

Pro YouTube se tak jedná o skvělou nabídku, protože získat na svou stranu streamera, který byl pátým nejvýdělečnějším streamerem, je opravdu skvělé. Zdalipak se Twitch z této ztráty nějak poučí, můžeme jen hádat. Pokud to ale půjde dál tak, jak to jde, spousta dalších tvůrců jistě odejde.

Štítky: Ludwig
Od léta 2021 redaktorem PLAYzone. Věnuji se hlavně Battle royale hře Call of Duty:Warzone a YouTube obsahu na internetu.