Přejít k hlavnímu obsahu

Co hráči nejčastěji hledají na PornHubu? Nechybí Lara Croft, D.va ani... Pikachu?

17. 12. 2021 | 08:15 Lifestyle
S každoroční rekapitulací a statistikami za rok 2021 přišel i PornHub. V kategoriích samozřejmě nesmí chybět ani videohry a jejich postavy. Pojďme se společně podívat, jak je na tom návštěvnost a oblíbenost populárních titulů mezi hráči, i když zrovna v ruce nedrží herní ovladač nebo myš. Nechybí každoroční favorité, nové objevy, ani nečekané a kontroverzní výsledky.
Co hráči letos vyhledávali na PornHubu?
Co hráči letos vyhledávali na PornHubu?
Zdroj: Blizzard Entertainment/Nintendo

Na závěr roku většina platforem a služeb tradičně sdílí své statistiky za uplynulý rok a výjimkou není ani populární stránka pro dospělé. PornHub každoročně zveřejňuje detailní data a grafy zahrnující návštěvnost, oblíbené kategorie, ale i další zajímavosti a podrobnosti, ze kterých by se začervenal kdekdo. Proč o tom ale vůbec píšeme? Odpověď je snadná.

Jak se zdá, hráči jsou na stránce tak častými a aktivními uživateli, že je v rekapitulaci jedna z kategorií věnována právě videohrám a herním postavám.  Ještě než se přímo vrhneme na samotné hry, pojďme se podívat, jaká zařízení hráči preferují pro své intimní chvilky. Zdá se, že většina lidí preferuje ke sledování PornHubu mobilní telefon (83 %) a počítače (14 %) i tablety (3 %) začínají být na ústupu.

Pro zajímavost také máme k dispozici porovnání konzolí. Hraní her už dávno není jejich jediné využití a s připojením k internetu se dá i na ovladači dostat téměř kamkoliv. Omlouváme se všem, kteří si na tento článek vzpomenou pokaždé, když budou v ruce držet ovladač svého kamaráda. Valná většina konzolistů na PornHub najede skrze PlayStation (60,6%), v závěsu je pak Xbox (36,8 %). Nepatrný zbytek doplňuje PS Vita a Nintendo.

Nejvyhledávanější videohry roku
Nejvyhledávanější videohry roku
Zdroj: PornHub

Nyní se konečně můžeme podívat, jak jsou na tom samotné hry a herní postavy. Nejvyhledávanější hrou na PornHubu je bezkonkurenčně Fortnite, což je možná překvapení, ale na druhou stranu se to vlastně dalo čekat. Na druhé místo se však posunul Minecraft, což znamená, že milovníci těchto nekonvenčních křivek sesadili Overwatch i Pokémon tituly. Nově se do TOP her za letošní rok dostalo také Brawl Stars, Five Nights at Freddy's a naprosto očekávaně Genshin Impact.

Teď ale to nejzajímavější! Na které herní postavy v roce 2021 hráči nejčastěji "mysleli"? Absolutní vítězkou se stala Lara Croft, která své fanoušky nenechává v klidu již od roku 1996. Nutno dodat, že za své letité působení si ikonická archeoložka prošla znatelnými úpravami. Těsně v závěsu se ocitá D.va ze hry Overwatch, pro všechny asi pochopitelná volba. Některé další výsledky ale možná dokážou trochu překvapit.

Lara Croft
Lara Croft
Zdroj: Square Enix

Ptáte se, která půvabná slečna obsadila třetí příčku? Ta s knírkem. Na třetím místě se objevil starý dobrý instalatér Mario. Má tedy dámské publikum nového favorita, nebo tolik frčí instalatérství? Toť otázka. Vysoko se umístily i další postavy od Nintenda, jmenovitě princezna Peach a Bowsette. Dále Jill Valentine, Ada Wong a Claire Redfield z Resident Evil. V TOP výčtu se objevila i Brigitte ze hry Overwatch nebo Chun-Li ze Street Fightera.

Některé výsledky se daly poměrně snadno očekávat, jiné už tolik ne. A některé pořádně překvapily. Kontroverzními herními postavami, které se ještě dostaly mezi TOP kandidáty, jsou například pokémoni Gardevoir a Pikachu, Argoniáni ze Skyrimu nebo Abby z The Last of Us 2. Každý máme samozřejmě jiné preference, ale teď vážně... Pikachu? Pokud by vás ale zajímaly další podrobnosti, kompletní rekapitulaci za rok 2021 najdete zde.

Štítky: PornHub