Přejít k hlavnímu obsahu

Naughty Harbor potvrzuje trend vzrůstající obliby kybernetické erotiky

22. 12. 2021 | 18:00 PR článek
Společnost Naughty Harbor zveřejnila informace o vzrůstajícím zájmu české společnosti nejen o zábavu s realistickými pannami. Vzrůstající počet návštěvníků si také chválí jejich spojení s virtuální realitou prohlubující intenzitu zážitku.
Naughty Harbor potvrzuje trend vzrůstající obliby kybernetické erotiky
Naughty Harbor potvrzuje trend vzrůstající obliby kybernetické erotiky
Zdroj: Naughty Harbor

Propojení sexuality se světem her a herní technologie není ostatně žádnou novinkou. Pokud vás například zajímá, jaká hesla hráči nejčastěji za rok 2021 vyhledávali na webové stránce PornHub, můžete se podívat zde.

Kromě počtu návštěv ve známém podniku vzrostl dramaticky i počet panen, které si zákazníci zakoupili přímo pro své potěšení domů. Meziročně odbyt vzrostl o více než 100 %. Nárůst zájmu lze přisuzovat liberalizaci společnosti, které odpovídají i závěry dotazníkového šetření etika Davida Černého z Akademie věd ČR a sexuologa Zlatka Pastora z 2. LF UK „Postoje Čechů k sexu s roboty“, které statisticky zpracoval a veřejnosti poprvé představil Daniel Dostál z Univerzity Palackého v Olomouci.

Vedení společnosti vnímá posun i jako důsledek koronavirové krize, která obecně vede k vyššímu důrazu na hygienu a bezpečnost. Projevil se ale také vzrůstající zájem žen a párů, které si návštěvu netradiční služby nadělují jako zpestření intimních chvil. Nezřídka podnik navštěvují i klienti, kteří obdrželi poukaz jako žertovný dar od kolegů.

„Je příjemné sledovat, jak si realistické panny nachází cestu k mnohem širší klientele, než s jakou jsme v začátcích počítali,“ doplnil Patrik Duda, zakladatel a ředitel společnosti Naughty Harbor.

Virtuální realita pro ještě intenzivnější zážitky

Populární rozšíření zážitku ve formě virtuální reality nasadila společnost už před několika lety. Představuje způsob, jak se zatím alespoň přiblížit dlouhodobé vizi Patrika Dudy, který by privát chtěl v budoucnu vybavit skutečně robotickými společníky a společnicemi schopnými aktivní interakce. V planu však není pouze erotika, ale také schopnost konverzace a společenské interakce.

„Již od otevření našeho podniku sním o tom, že se nám podaří nabídnout klientům první privát s robotickým personálem. Cesta ale bude ještě velice dlouhá,“ směje se zakladatel a ředitel společnosti Naughty Harbor Patrik Duda. „I když se o něco podobného již s našimi vývojáři a zahraničními partnery snažíme, zatím je bezpečnější variantou virtuální realita. Naštěstí i tu naši klienti vnímají jako nezanedbatelné plus.“

PhDr. David Černý, Ph.D. z Akademie věd dodává: „Vnímání lidské sexuality se neustále vyvíjí a s tím se vyvíjí i naše chápání a hodnocení jejích dříve nemožných či netradičních forem. Průkopník na poli robosexuality David Levy ve své slavné knize Láska a sex s roboty předvídá, že do roku 2050 bude běžnou a společensky přijatelnou formou lásky a sexuální zkušenosti intimita a sex s roboty.“