Přejít k hlavnímu obsahu

Kolik peněz si týmy vydělají díky samolepkám? Výdělek Natus Vincere přesahuje neuvěřitelných sedm cifer

4. 1. 2022 | 07:00 Counter-Strike 2 Zajímavost
S každým Majorem v Counter-Striku přicházejí již pravidelně od roku 2014 samolepky. Výdělek z nich však neshrábne jenom Valve, avšak část z něj si odnesou i organizace společně s hráči. CEO Natus Vincere nyní prozradil, na jakou částku si můžou organizace díky těmto samolepkám přijít.
Natus Vincere
Natus Vincere
Zdroj: BLAST

Jak je již známo, organizace a stejně tak i hráči mají  v Counter-Striku několik zdrojů příjmů a jedním z nich jsou i peníze z prodeje Major samolepek. Tyto speciální samolepky začalo Valve vyrábět od roku 2014 ke každému Majoru a rozhodli se, že o výdělek z nich se rozdělí. Část vydělaných peněz sice shrábne Valve, ale tu druhou část si odnesou organizace společně s hráči.

Problémy nastaly ve chvíli, kdy se objevil COVID-19 a spousta turnajů včetně Majorů musela být zrušena a s nimi i peníze za samolepky. Světlo na konci tunelu přišlo v podobě chystaného ESL One Rio Majoru. Na tento Major bylo možné se kvalifikovat skrze online turnaje označené značkou RMR, avšak kvůli stále přetrvávající pandemii byli organizátoři nuceni turnaj bohužel zrušit. Výsledky těchto turnajů nakonec nepřišly úplně vniveč, jelikož Valve přišlo aspoň s malou cenou útěchy v podobě nových samolepek. Celkem 24 týmů, stejně jako počet účastníků klasického Major turnaje, obdrželo vlastní samolepky. Organizace a hráči si tak mohli přijít aspoň na nějaké peníze, a protože samolepky byly v prodeji celé tři měsíce oproti klasickému jednomu, tak tato částka rozhodně nebyla malá.

Konktrétněji v případě Natus Vincere se jednalo o sedmicifernou sumu, tudíž minimálně jeden milion dolarů. „Ano, klub sice většinu této částky rozdělí mezi hráče, ovšem pořád se jedná o sedmicifernou sumu, což je velký příjem pro obě strany.“ takhle se nechal slyšet CEO Natus Vincere Yevhen Zolotarov. Přesná částka sice zveřejněna nebyla, avšak i podle počtu cifer se dá říci, že se jedná o poměrně velký balík peněz. Pro Natus Vincere to i přesto není jediný velký příjem tohoto roku, jelikož tým okolo Aleksandra "s1mple" Kostylieva letos dokázal překonat rekord v počtu vyhraných peněz z turnajů za jeden kalendářní rok. 

Zdroj: Dexerto.com
Štítky: Natus Vincere
Student informatiky, který se rozhodl své dlouholeté zkušenosti a nabyté informace z herního titulu Counter-Strike: Global Offensive zúročit, a proto začal v roce 2021 pracovat jako redaktor pro PLAYzone.