Přejít k hlavnímu obsahu

Očekávaný tah MOUZ je realitou. S frozenem si zahraje maďarský talent z akademie

3. 1. 2022 | 17:33 Counter-Strike 2 Přestup
Den přestupů odstartovali MOUZ. V jejich kádru už od konce minulého roku oficiálně nebyl ropz, dosavadní hlavní hvězda týmu, vedle něj se ale dnes rozloučil také sniper acoR. Německá organizace totiž do hlavní sestavy povýšila jeden z klíčových článků akademie MOUZ NXT.
torzsi
torzsi
Zdroj: MOUZ

MOUZ za sebou nemají příliš úspěšné období, nebo spíše sezónu. Kromě nečekaného triumfu na RMR turnaji FLASHPOINT 3 nezaznamenali žádný větší úspěch a rok zakončili až na 18. příčce světového žebříčku. Dalo se tedy více než očekávat, že přijdou určitě minimálně dílčí změny, ne-li radikálnější řez. Ještě před ním se ale tým musí popasovat se ztrátou největší hvězdy, která – i přes neúspěchy týmu – opět nezaznamenala výkonnostně špatnou sezónu. Robin 'ropz' Kool pár měsíců před koncem smlouvy odešel do FaZe, což bylo dnes oficiálně oznámeno. Kromě toho jsme se ale dočkali oznámení i z německého tábora.

Jestli se za rok 2021 něco MOUZ podařilo, tak je to projekt akademie MOUZ NXT. Té se podařilo dvakrát opanovat WePlay Academy League a dokonce na pár týdnů nakouknout do nejlepší světové třicítky. Aktuálně se tak nachází pouze 15 příček za hlavním týmem. Největší hvězdou B týmu byl maďarský ostrostřelec Ádám 'torzsi' Torzsás, jehož si z dřívějška můžete pamatovat z řad Budapest Five. U něj se čekalo na ukončení trestu od Valve za nešťastný VAC ban z roku 2016, po němž by se měl stát adeptem na povýšení do hlavního týmu. Sniperovi Frederiku 'acoR' Gyldstrandovi se totiž od příchodu do MOUZ nedařilo a tým v něm neměl kýženou oporu, jakou chcete od hráče s nejsilnější puškou ve hře mít.

3. ledna startuje třetí sezóna WPL a až před prvním hracím dnem jsme se dozvěděli, že torzsi oficiálně míří do hlavního týmu MOUZ. Není ještě známo, kdo jej hned zítra zastoupí, ale je dost možné, že právě acoR, který by zde mohl opět najít sám sebe na o krapet nižší úrovni. Právě tento zápas uspíšil přivítání torzsiho, ale vzhledem k tomu, že jde o výměnu kus za kus, tak MOUZ nadále nejsou kompletní. Fanoušci se nedočkají opětovného návratu Chrise 'chrisJ' de Jonga, nejvíce se spekuluje o příchodu Nathana 'NBK-' Schmitta.

Jisté je ale zatím pouze to, že z akademie nikdo další nepřijde, protože torzsi se svými loňskými parťáky již náležitě rozloučil. Ve hře přitom podle některých zdrojů měl být i Jon 'JDC' de Castro, jemuž by uvolnil místo Aurimas 'Bymas' Pipiras. Nám ale nadále nezbývá nic než spekulovat, další změny netýkající se akademie zatím mají ještě čas. A kdo ví, třeba ještě nemají jasno ani přímo v MOUZ. Kromě hráčů ale víme také to, že je potřeba najít také nového trenéra, protože Torbjørn 'mithR' Nyborg opět zatoužil trénovat mládež.

Aktuální složení MOUZ:

 Slovensko David 'frozen' Čerňanský
 Litva Aurimas 'Bymas' Pipiras
 Austrálie Christopher 'dexter' Nong
 Maďarsko Ádám 'torzsi' Torzsás

Štítky: Mouz
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.