Přejít k hlavnímu obsahu

Proměna MOUZ je kompletní, frozenův tým doplňuje dvojnásobný Major šampion

7. 1. 2022 | 16:13 Counter-Strike 2 Přestup
Poslední dílek skládanky je tady. Aktuálně 18. tým světa má za sebou neúspěšnou sezónu a vypořádat se s tím rozhodl opravdu rázně. V sestavě zůstali tři hráči, dva museli jít z kola ven a ještě k tomu proběhla výměna trenéra. Bude právě francouzská legenda důležitým klíčem k budoucím úspěchům?
NBK
NBK
Zdroj: MOUZ

Před několika dny byl oficiálně představen Ádám 'torzsi' Torzsás, který v roli hlavního snipera MOUZ nahradil Frederika 'acoR' Gyldstranda. Jelikož ale před koncem roku po 4,5 letech odešel Robin 'ropz' Kool, stále bylo potřeba najít důležitý článek týmu. Pozici největší hvězdy převezme slovenská hvězda David 'frozen' Čerňanský, nový pátý hráč bude mít v týmu úplně jinou roli. Ačkoliv se původně spekulovalo o možných dalších přesunech z úspěšné akademie, tak se povýšení do MOUZ dočkal pouze torzsi.

Ještě než jsme se ale dočkali finálního oznámení, tak se na trase mezi akademií MOUZ NXT a hlavním týmem přece jenom něco událo. Jelikož Torbjørn 'mithR' Nyborg odešel do Apeks Rebels, kde bude cepovat norské mladíky, tak se přesunu dočkal další Dán Dennis 'sycrone' Nielsen, který nově povede hlavní tým.

Tím se ale dostáváme ke dnešnímu dni, kdy byla potvrzena poslední z původních spekulací. Když se poprvé objevilo v kuloárech jméno Nathana 'NBK-' Schmitta, leckdo tomu nechtěl věřit, že právě on se stane finálním dílkem skládanky MOUZ. Před čtyřmi dny tento dvojnásobný francouzský Major šampion oznámil, že byl diagnostikován autismus. V minulosti se spekulovalo o tom, že se s NBK špatně pracuje a vznikají s ním neshody, a právě tohle potvrdilo, že to zřejmě nebylo úplně tak úmyslné. Klíčové ale je, že si je tohoto neduhu vědom a nejen, že na něm může pracovat, ale hlavně s tím budou počítat i jeho spoluhráči.

Oznámení zdravotní kondice bylo jen předzvěstí toho, co se stane dnes, a to oficiální přivítání 27letého hráče do týmu MOUZ. Zkušený Francouz a lídr mnoha úspěšných sestav si naposledy zahrál za DBL Poney, posléze ale chtěl přejít na VALORANT, ačkoliv měl platnou smlouvu v OG. Nyní je však zpět ve hře.

Kompletní sestava MOUZ pro rok 2022:

 Slovensko David 'frozen' Čerňanský
 Litva Aurimas 'Bymas' Pipiras
 Austrálie Christopher 'dexter' Nong
 Maďarsko Ádám 'torzsi' Torzsás
 Francie Nathan 'NBK-' Schmitt

 Dánsko Dennis 'sycrone' Nielsen – trenér

Zdroj: hltv.org
Štítky: NBK-, Mouz
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.