Přejít k hlavnímu obsahu

Největší přestup české historie! Forsyy se oficiálně stal hříšníkem

12. 1. 2022 | 16:00 Counter-Strike 2 Přestup
Spekulace končí, vše je oficiální! Krátce po oznámení odchodu oskara ze SINNERS byl přivítán nový hříšník do libereckého tábora. Není jím nikdo jiný než forsyy.
forsyy
forsyy
Zdroj: SINNERS

Netrvalo to ani dvě hodiny a po rozloučení s Tomášem 'oskar' Šťastným známe novou posilu SINNERS. S největší českou ikonou Counter-Strike historie toho hříšníci loni zažili mnohé, po předání zkušeností a dosažení spousty vysněných cílů je však čas na to jít dále. Není vůbec divu, že na prvním místě byl v hledáčku možných posil David 'forsyy' Bílý. Hlavní hvězda ENTERPRISE dovedla svůj tým do TOP 40 světa a k mnoha parádním výsledkům, celá sestava se vlastně v průběhu roku budovala kolem ní. Všem je na prosto jasné, že její odchod bude neskutečně citelný a bude těžké se s ním srovnat. Takový je ovšem esportový svět.

Oskar je i přes jeho věk neuvěřitelný hráč světových kvalit, který do našeho relativně mladého týmu přinesl jak jistotu v nejdůležitější herní roli, tak hlavně cenné zkušenosti, které celý tým pozvedly. Ale všichni víme, jak to chodí ve sportu. Tomáš dostal velmi dobrou nabídku od evropského týmu, kterou chtěl využít a my jsme souhlasili, že o jeho přestupu budeme vyjednávat. Vše je na dobré cestě a já bych oskarovi moc rád popřál hodně štěstí v novém působišti. Za SINNERS děkuji za skvělou reprezentaci nejen naší organizace, ale i celého českého esportu,
řekl k odchodu oskara Chief Gaming Officer Tomáš "efron" Pechman.

Všemi očekávané oficiální představení forsyyho v dresu SINNERS proběhlo dnes před polednem. Talentovaný dvacetiletý střelec, který si v HLTV zápasech za rok 2021 udržel krásný rating 1.16, bude před sebou mít nelehký úkol. Pokud jej však má někdo zvládnout, je to právě on. Zcela po právu jde o nejlepšího hráče domácí scény mimo tábor SINNERS, opět po roce tak hříšníci vlastně mají zase trochu štěstí, že nejlepší možná posila je k dispozici právě do role, která je potřeba doplnit, nebo v loňském případě obměnit.

Termín "k dispozici" je ale v tomhle případě možná trochu nepřesný. Forsyy totiž měl nadále platnou smlouvu u konkurence a bylo tak nutné jej doslova a do písmene z ní vykoupit. V oficiálně zprávě je zmíněna sedmimístná suma za tento přestup, což je bezesporu rekord na domácí scéně a další známka posunu lokálního esportu kupředu. Na šest cifer se některé přestupy mohly vyšplhat, sedm ale nemá konkurenci.

Na forsyyho jsme koukali nějakou dobu, minimálně od osudného dne, kdy nám nacinkal 40 killů na Infernu. Jsem si jistý, že nejsme jediní, kdo jej sledovali. David má obrovský talent a věřím, že se v našem týmu časem stane jedním z nejlepších CZ/SK AWP hráčů všech dob. Bylo pro nás také nesmírně důležité, abychom nabrali mladý talent, který s námi bude dlouhodobě a se kterým se opět budeme mít šanci dostat na Major. Pro forsyyho to nebude vůbec jednoduché jít ve stopách oskara, ale věřím, že i s ním se SINNERS budou držet v TOP30 světa a výš,
uvádí k nové posile CEO SINNERS Esports Moritz Straube.

Ať už jste fanoušky SINNERS nebo ne, tak další etapu jejich cesty bude nesmírně zajímavé sledovat. Fakt, že legenda typu oskara byla u nejúspěšnějšího tažení v české CS:GO historii, je sice nádherný, ale ještě zajímavější bude, jestli forsyy skutečně prokáže svůj neuvěřitelný potenciál a jestli se s ním třeba hříšníci nedostanou ještě na vyšší mety. Nové složení si zřejmě bude chvíli sedat, premiéra ale nastane již brzy!

Oficiální složení SINNERS pro rok 2022:

 Česká republika Jindřich 'ZEDKO' Chyba
 Česká republika Sebastian 'beastik' Daňo
 Česká republika Max 'SHOCK' Kvapil
 Česká republika Adam 'NEOFRAG' Zouhar
 Česká republika David 'forsyy' Bílý

 Česká republika Tomáš 'Tomkeejs' Tomka – trenér

Štítky: SINNERS, forsyy
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.