Přejít k hlavnímu obsahu

Dárek ze záhrobí. Gamer našel na půdě zapomenutou neotevřenou konzoli od svého dědečka

13. 1. 2022 | 09:13 Lifestyle
Někteří lidé objeví na své půdě po letech po svých předcích různé vzácnosti. Skutečný poklad, alespoň pro každého správného hráče, ovšem našel jeden šťastlivec, který se o svůj příběh podělil na Redditu. Na půdě svého dědečka objevil originální neotevřenou konzoli PlayStation 1 s ovladačem DualShock.
Dárek ze záhrobí
Dárek ze záhrobí
Zdroj: Sony

Uživatel s přezdívkou ydntkme popsal, že procházel půdu svého dědečka, který již zemřel, když konzoli objevil. Je zbrusu nová a mělo jít o dárek určený právě pro něj. Bohužel dědeček kvůli vyššímu věku a s tím spojeným problémům s pamětí dárek zapomněl předat, a tak skončil na půdě, kde na svého majitele trpělivě čekal do teď.

„Můj děda byl tak trochu hoarder (člověk, který hromadí předměty – pozn. red.),“ říká uživatel. „Kupoval dárky, aby je mohl v budoucnu věnovat, a zkrátka je zapomněl předat kvůli svému věku. Našli jsme mnoho neotevřených hraček a dárků, tohle byl jeden z nich.“

Samotný PlayStation 1 takovou cenu nemá, ale další uživatelé věří, že cena by mohla být vysoká, nebo v budoucnu přinejmenším bude. Přispívá k tomu zejména fakt, že krabice nikdy nebyla otevřená. Tak jako tak, ydntkme v komentáři jasně sdělil, že bez ohledu na to, jakou konzole má nebo nemá cenu, si ji hodlá ponechat a otevírat ji nebude. V dalším příspěvku se pak podělil i o sbírku her určených na PS1, z nichž většina také nebyla nikdy otevřena. Určitě se jedná o cenný objev, ačkoliv v tomto případě s velkou pravděpodobností finanční hodnotu převáží ta sentimentální – že si dědeček na svého vnuka vzpomněl a chtěl mu udělat radost. 

Komentující šťastlivci konzoli přejí a tiše mu ji závidí, někteří si ovšem neodpustili několik vtípků typu „Tak co jsi svým prarodičům provedl, že řekli: ‚Promiň, letos svůj dárek nedostaneš?‘“ nebo „Někdo tenkrát musel pěkně pokazit Vánoce.“  

Šťastný nálezce na půdě objevil i sbírku her.
Šťastný nálezce na půdě objevil i sbírku her.
Zdroj: Reddit - ydntkme