Přejít k hlavnímu obsahu

Nejlepší český hráč se po čtyřech letech loučí se svým mezinárodním týmem

20. 1. 2022 | 15:00 Hearthstone Přestup
Jarlův tým 00Nation již nebude nadále podporovat hru Hearthstone. Elitní český karetní mág uvedl, že prozatím zůstane bez angažmá a bude pokračovat ve svých plánech – být co nejlepší v poslední sezóně Grandmasters, zaznamenat konečně větší úspěch na Masters, dostat se na Mistrovství světa a možná také potřetí vyhrát MČR.
00Nation HS sekce
00Nation HS sekce
Zdroj: sociální sítě týmu

Organizace 00Nation definitivně upouští od karetní hry Hearthstone. Přesto je ale z twitterových příspěvků vidět, že toto nutné rozloučení rozhodně neproběhlo ve zlém. Organizace poděkovala českému hráči za skvělou reprezentaci a popřála mu hodně dalších úspěchů. Většina z nich se samozřejmě týkala období pod křídly Nordavind, což je minulý název této organizace, která si prošla rebrandem. Po něm mimochodem právě český hráč zůstal posledním reprezentantem organizace na karetním poli. Sám Jarla také poděkoval za možnost být v tak skvělém týmu a prostřednictvím Twitteru zavzpomínal na uplynulé čtyři roky.

Na jeho začátcích v týmu si vážil toho, že byl obklopen skvělými týmovými kolegy, třeba mistrem světa Hunteracem. Během prvních dvou let jezdil Jarla s kolegy všude možně po světě a dle svých slov se toho hodně naučil a stal se lepším hráčem. V severském angažmá zažil dva tituly z MČR, dlouhodobě špičkové výsledky v Grandmasters a druhé místo na Mistrovství světa. U těchto úspěchů byl v rámci přípravy právě také bývalý mistr světa Hunterace, kromě toho se však Jarla pravidelně připravoval třeba i s českým matadorem Faelim. Když na světovém šampionátu překvapivě vytáhl OTK Demon Huntera, tak mu k této volbě zase pomohl Fr0zen. Kolem a kolem, český hráč obklopuje jen těmi nejlepšími v oboru.

Jarla se tedy po dlouhých čtyřech letech ve stejné organizaci bude muset v mnoha organizačních věcech opět spolehnout sám na sebe. Co se ale hráčské kariéry ve světě Hearthstone týče, mít střechu nad hlavou není úplnou nutností jako v jiných titulech. Sám tak zatím plánuje být bez zastupující organizace a jak sám říká na Facebooku, jen čas ukáže, jestli bude v budoucnu reprezentovat jiný tým. Kromě působení v Nordavind a 00Nation je Jarla také stěžejním pilířem českého národního týmu, který nyní opět reprezentuje v rámci MAX League of Nations #2.

Věříme, že i po téhle velké změně zůstane Jarla stále tím, kým je. Komunitě českých hráčů dělá dlouhodobě jen to nejlepší jméno a je stále motivací pro spoustu nadějných hráčů z naší scény. Děkujeme za to a přejeme hodně štěstí v budoucnu, velmistře!

Zdroj: @JarlaHS
Štítky: Jarla, Nordavind, 00Nation
Hře Hearthstone se věnuji od roku 2015, od roku 2020 poté více kompetitivněji. V říjnu 2021 jsem začal psát články pro PLAYzone, kromě samotného hraní mě totiž zajímá sledování české i světové HS scény.