Přejít k hlavnímu obsahu

Evil Geniuses oficiálně vítají bývalé Major šampiony! Mohou ovládnout Severní Americe?

21. 1. 2022 | 11:51 Counter-Strike 2 Přestup
Po velmi neúspěšném roce 2021 se Evil Geniuses rozhodli radikálně zasáhnout do svého kádru. V sestavě si ponechali pouze Brehze a CeRqa, ke kterým organizace dosadila trojici ostřílených hráčů. Jedná se o ex-Cloud9 trio, jež vyhrálo ELEAGUE Major 2018, jmenovitě pak Stewie2K, RUSH a autimatic. Celou sestavu bude trénovat francouzský kouč maLeK.
autimatic
autimatic
Zdroj: HLTV.org

Minulý rok byl pro Evil Geniuses doslova noční můrou. Špatné výkony, malá účast na turnajích, ale hlavně žádné trofeje. Štěstí bylo i to, že se týmu pod taktovkou Petera "⁠stanislaw⁠" Jarguza podařilo vůbec dostat na PGL Stockholm Major. Co víc Evil Geniuses byli nasazeni rovnou do hlavní fáze turnaje, kde podle očekávání všechny tři zápasy prohráli, a tak byly změny v kádru nevyhnutelné.

Severoamerická organizace se rozhodla dát sbohem rovnou třem hráčům  Owenovi "⁠oBo⁠" Schlatterovi, Michałovi "⁠MICHU⁠" Müllerovi a stanislawovi. Společně s nimi zamířil pryč i kouč Damian "⁠daps⁠" Steele, který má v plánu znovu obnovit svou hráčskou kariéru. V sestavě tak zůstal pouze bulharský sniper Tsvetelin "CeRq⁠" Dimitrov a Američan Vincent "⁠Brehze⁠" Cayonte.

Ještě před novým rokem Evil Geniuses oznámili příchod nového kouče, jímž se stal bývalý trenér G2 Esports, Damien "⁠maLeK⁠" Marcel. K němu se po novém roce rozhodli dosadit také trojici Jake "⁠Stewie2K⁠" Yip, Timothy "⁠autimatic⁠" Ta a William "RUSH⁠⁠" Wierzba, coby ex-Cloud9 trio, jež v roce 2018 vyhrálo ELEAGUE Major Boston. Hojně se taktéž spekulovalo o tom, že pátým hráčem Evil Geniuses by měl být Dán Valdemar "⁠valde⁠" Bjørn Vangså z celku OG. Organizace se ovšem nedohodly, a proto k tomuto přestupu nakonec nedošlo. 

Celá sestava obsahuje opravdu zvučná jména, ovšem je třeba brát v potaz, že většina hráčů v roce 2021 nezažívala své nejlepší individuální období. Otazník taktéž visí i nad autimaticem, který se po roce hraní VALORANTU vrací zpět k CS:GO. Jedná z mála věcí, která ovšem hráčům hraje do karet, je jejich relativně nízký věk, na který mají všichni nepřeberné množství zkušeností. Jak tedy bude celý projekt fungovat se dozvíme již zanedlouho na serveru.

Nová sestava Evil Geniuses vypadá následovně:

 Spojené státy americké Vincent "⁠Brehze⁠" Cayonte
 Bulharsko Tsvetelin "⁠CeRq⁠" Dimitrov
 Spojené státy americké Jake "⁠Stewie2K⁠" Yip
 Spojené státy americké Timothy "⁠autimatic⁠" Ta
 Spojené státy americké William "⁠RUSH⁠" Wierzba

 Francie Damien "⁠maLeK⁠" Marcel (trenér)

Zdroj: HLTV.org
Štítky: Evil Geniuses
Student informatiky, který se rozhodl své dlouholeté zkušenosti a nabyté informace z herního titulu Counter-Strike: Global Offensive zúročit, a proto začal v roce 2021 pracovat jako redaktor pro PLAYzone.