Přejít k hlavnímu obsahu

Jaké hry budou součástí MČR v počítačových hrách v roce 2022?

Na domácí esportové scéně nemá žádná stále aktivní soutěž delší historii než MČR. V nové éře budeme letos pokračovat již dvanáctým ročníkem, který samozřejmě proběhne v různé škále titulů. Určitě vás neminula pozvánka na tiskovou konferenci, která proběhne zítra, její část o MČR se ale bude zabývat čistě revolucí v Counter-Strike: Global Offensive. O ostatních hrách si tak něco řekneme právě v tomto článku.
MČR hry
MČR hry
Zdroj: grafika PLAYzone

Nejprve začneme dvěma tituly, které v seriálu MČR v počítačových hrách nechybí už několik let, ale vloni se musely spokojit se zkrácenou sezónou. Řeč je samozřejmě o battle royale akci PUBG: Battlegrounds a karetní esportové jedničce Hearthstone. Obě hry se letos dočkají plnohodnotného zážitku, začněte tak skládat týmy a ladit vaše balíčky, abyste ve svém oblíbeném titulu byli konkurenceschopní.

Klíčovou informací je pro tuto chvíli fakt, že kvalifikační sezóna MČR v PUBG a Hearthstone začne na jaře. Koncept bude oproti minulosti méně časově náročný, o to důležitější ale každý turnaj bude. Jak je poté zvykem, finiš je naplánován na podzim, jen s tou změnou, že letos si hráči opět užijí finále sezóny v offline provedení, jak byli před dobou covidovou zvyklí. Už žádné virtuální předávání pohárů přes webkamery!

Vedle CS:GO, PUBG a HS samozřejmě nezapomínáme ani na další stálici – League of Legends. Tradiční MOBA titul má stejně dlouhou historii jako CS:GO, jen předloni účast v seriálu vynechal. Stejnou situaci bychom neradi opakovali v letošním roce, aktuálně jsou ale přípravy na dobré cestě a vynakládáme maximum úsilí, že budeme moci MČR v LoLku opět brzy potvrdit. Chceme, aby to skutečně stálo za to.

Pro nejnovější aktuality sledujte v následujících týdnech kanály MČR (oficiální stránky, Facebook, Instagram). Detailní instrukce ke kvalifikacím v PUBG a Hearthstone zveřejníme hned, jakmile budeme mít vše potvrzeno a připraveno k odhalení, a spolu s tím věříme, že i u League of Legends se poneseme na pozitivní vlně. Do té doby si můžete zkrátit čas tiskovou konferencí o naší revoluci v esportu, která se odehraje ve středu 2. února od 14 hodin. Vysílání proběhne živě na streamu twitch.tv/playzonecz.

Štítky: MČR
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.