Přejít k hlavnímu obsahu

Vodafone PLAYzone Arena otevře již brzy! Uvidíme se na opening party, těší se Pleskot

5. 2. 2022 | 12:51 PLAYzone
Revoluce v esportu je tady. Na dnešní tiskové konferenci byly oznámeny hned dva projekty, které PLAYzone pro fanoušky esportu v letošním roce chystá. Kromě rekordního prize poolu 4,5 milionu korun, který pro aktuální MČR sezónu nabídne Tipsport CS:GO, byla na tiskové konferenci oznámena i novinka ohledně vznikající esportové arény. Co se vlastně chystá, kde a za jakým účelem?
Vodafone PLAYzone Arana
Vodafone PLAYzone Arana
Zdroj: PLAYzone

Esport a jeho fanouškovská základna každým rokem roste. Ruku v ruce s tímto růstem jde i vývoj podmínek pro hráče i diváky. Herní stroje  i periferie jsou výkonnější, hráči předvádějí stále preciznější výkony, turnaje zvyšují své prize pooly na neuvěřitelné částky a zvyšuje se i kvalita přenosu esportových zápasů pro diváky, kteří sledují hvězdy herního světa na svých obrazovkách. K tomuto trendu jsme se přidali i my v PLAYzone a rozhodli se nejen navýšit letošní prize pool Tisport CS:GO MČR série na 4,5 milionu korun, ale pro hráče i fanoušky esportu vybudovat něco, co předčí všechny předešlé standardy.

Vodafone PLAYzone Arana vznikne na pražském Chodově a bude součástí obchodního centra Westfield. Fanouškům esportu nabídne prostředí esportového komunitního centra, kde se budou moci setkávat jak příznivci her, tak profesionální hráči. Odhalení tohoto projektu proběhlo na dnešní tiskové konferenci, kde o plánovaném centru promluvil Lukáš Pleskot, výkonný ředitel agentury PLAYzone, Barbora Kožíšková, Head of Brand Communication společnosti Vodafone i Jaroslav Hrabovský, ředitel transformace a projektů FTV Prima, který vidí v sektoru profesionálního hraní velkou budoucnost. „Jsme rádi, že jsme součástí této revoluce,“ uvedl na tiskové konferenci. Co vše bylo zmíněno?

Jsme strašně rádi, že se můžeme tohoto projektu účastnit. Vodafone je partnerem PLAYzone už od roku 2016, je to tedy 7 let, kdy podporujeme esport v České republice. Pro Vodafone je toto partnerství logické i díky tomu, že jsme technologickým lídrem. Pro hraní technologie potřebujete a jsme tak rádi, že můžeme lidem v téhle zemi více zpřístupnit esport,
uvedla Barbora Kožíšková, Head of Brand Communication společnosti Vodafone.

Nabušené mašiny

V esportové aréně samozřejmě nesmí chybět stroje na špičce výkonostního spektra. Na návštěvníky bude v aréně čekat 55 herních počítačů, pro příznivce konzolového hraní pak i 8 kousků konzolí nejnovější generace. Samozřejmostí je i virtuální realita, herní a závodní simulátory a v neposlední řadě také špičkové herní telefony pro příznivce mobilních titulů.

Nové esportové studio

PLAYzone kromě svých turnajových aktivit mimo jiné produkuje i herní pořady pro FTV Prima. Právě v nově vznikající aréně bude připraveno i nové studio, které bude ideálním prostorem pro natáčení pořadů z herního prostředí. Součástí bude i streamovací studio, z nějž budou vysílány všechny důležité přenosy, od MČR turnajů po zahraniční soutěže ESL, Blast či turnaje pod taktovkou Visegrádské čtyřky. 

Stavíme moderní streamovací studio, ze kterého dokážeme odbavit cokoli, co se děje v aréně, jakékoli přenosy i ze zahraničních soutěží, jejichž jsme partnery. Čekají nás stovky až tisíce hodin streamu, které všechny dokážeme odbavit odsud, z nově vznikajícího studia,
uvedl Lukáš Pleskot.
Esport bar
Esport bar
Zdroj: PLAYzone

Esport lounge

Streamování turnajů je ale pouze jednou stranou mince. Tou druhou je samozřejmě i sledování zápasů profesionálních hráčů. A právě proto v aréně vznikne i lounge area s velkoplošnou obrazovkou, kde bude možné sledovat finále těch nejzajímavějších světových i domácích turnajů. 

Bar a restaurace

Hlad a žízeň dokáží spolehlivě zničit jakýkoli zážitek, ať už se jedná o pohodový večer s přáteli u herní konzole, či podání toho nejlepšího výkonu při finále důležitého turnaje. Zkrátka a dobře, občerstvení je nutností a pokud je chuť si sednout na skleničku u příjemné konverzace, v aréně to nebude žádný problém. Posedět bude možné jak přímo u barového pultu, tak v přilehlých prostorách u stolků, které poslouží především ke konzumaci pokrmů, jejichž přesné menu pro vás právě finalizujeme.

Bootcampy & párty

Týmy, hrající na té nejvyšší lokální úrovni, musí byt perfektně sehrané. Týmová chemie se ale nejlépe buduje osobně a pro hráče tak není nic lepšího, než bootcamp, na němž se sejdou všichni hráči. Sampi už svou herní vilu mají, Sinners zase trénují v Liberci. Ne každý má ale možnost využít vlastních prostor a tak je možnost využití specializovaného prostoru se špičkovými herními stroji ideálním řešením nejen pro profesionální týmy, jenž potřebují v klidu trénovat. Bootcampové místnosti mohou využít i skupiny, které si chtějí užít volné zábavy v herním prostředí se svými přáteli. Pro takové příležitosti je přichystaná i speciální party místnost, ta spíše než profesionální prostředí pro ten nejlepší herní výkon nabízí odpočinkové vyžití u nepřeberného množství her.

Samozřejmě to, co jsme dnes oznámili, není jenom moje práce. Je to práce celého týmu a PLAYzone by se svými projekty nebyla tam, kde je teď, kdybych kolem sebe neměl skvělý tým. Vybírám si ho ale sám, takže nějakou zásluhu na tom mám taky (směje se).

Věřím, že se uvidíme u prvního turnaje na MČR, uvidíme se i na opening party arény. Přeji všem v esportu, aby jim vyšlo vše, co chtějí. Když se bude dařit nám všem, bude se zvětšovat i ten virtuální koláč, v němž se pohybujeme, a pomůže to nám všem. Úspěch každého projektu na esportové scéně je úspěchem pro všechny,
doplňuje Lukáš Pleskot, výkonný ředitel agentury PLAYzone.
Šéfredaktorka PLAYzone. Hrami žije od malička a její srdcovkou vždy byl StarCraft, jemuž se věnovala kompetitivně, a World of Warcraft.