Přejít k hlavnímu obsahu

Forbes vybral 30 pod 30 pro rok 2022, objevil se tam konečně Agraelus?

10. 2. 2022 | 10:00 Žebříček
Každoroční žebříček, který pořádá magazín Forbes, shromažďuje 30 osobností, jimž ještě nebylo 30 let a jsou něčím zajímavé. Kromě podnikatelů, sportovců nebo manažerů, se tam objevili i dva influenceři.
Agraelus
Agraelus
Zdroj: Twitch.tv/Agraelus

Již podeváté v řadě sestavoval magazín Forbes žebříček 30 pod 30, který, jak název napovídá, vybírá třicítku zajímavých osobností, jenž mají méně, než 30 let. V minulých letech jsme v žebříčku viděli rappera Yzomandiase, herce Štěpána Kozuba a z řad influencerů Moniku Bagárovou. Letos jsme se, krom Ewy Farne nebo Jiřího Procházky, dočkali i dvou influencerů. Prvním je Martin Mikyska, alias Mikýř,  a tím druhým Jan Macák, známější pod přezdívkou MenT. Svět esportu a streamerů zde svého zástupce nemá – kdo by ale se do žebříčku mohl podívat, kdyby tomu bylo jinak?

Velkým kandidátem by určitě byl Vojtěch "Agraelus" Fišar, který se na Twitchi a YouTube vyskytuje pořádně dlouhou dobu. Z kariéry letsplayera se přesunul na platformu od Amazonu a v roce 2020 definitivně pověsil kariéru YouTubera na hřebík, aby všechno své úsilí směřoval na Twitch. Mezi esportovými osobnostmi bychom jako nejžhavější uchazeče vybrali úspěšné duo Matyáš "Carzzy" Orság, Marek “Humanoid” Brázda. Oba Češi, kteří se v League of Legends stali dvojnásobnými mistry Evropy, jako první z ČR si zahráli na světovém šampionátu, no prostě to dotáhli takovou úroveň, o které se jiným hráčům jenom sní.

Kdoví, třeba se někdy v budoucnu dočkáme žebříčku, ve kterém by se vyskytovaly jak esportové, tak streamerské české hvězdy. 

Štítky: Agraelus, Carzzy, Humanoid
Od léta 2021 redaktorem PLAYzone. Věnuji se hlavně Battle royale hře Call of Duty:Warzone a YouTube obsahu na internetu.