Přejít k hlavnímu obsahu

Dalších 5 tisíc sledujících. Jsem zpátky, hlásí Viktorkaa domácí Twitch scéně

17. 2. 2022 | 08:30 Lifestyle
Viktorie "Viktorkaa" Hlaváčková je jednou z předních částí české Twitch scény, kdo ji ale nezná, jedná se o streamerku, která hraje především hry jako CS:GO, Dead by Daylight nebo Minecraft. V oblibě má ale také sekci Just Chatting. Nově se však připojila k ostatním streamerům na vlnu roleplay v GTA V a nehraje prakticky nic jiného. Není se čemu divit, její roleplay má totiž velký úspěch a její průměr lednového nárůstu sledujících na odstreamované hodiny ji vyhoupl až na první příčku mezi českými streamerkami!
Viktorkaa ve svém studiu
Viktorkaa ve svém studiu
Zdroj: s povolením twitch.tv/Viktorkaa

Je vidět, že hraní rolí v GTA V je nynějším velkým trendem, který hýbe téměř celou českou Twitch scénou. Jak streameři, tak i streamerky se na tuto vlnu připojili a sledovanost jejich kanálů rapidně roste.  Ze streamerek se ke hře přiklonila také Viktorkaa, která si tento způsob hraní ihned zamilovala a má s ním u publika velký úspěch. Jak moc si hru oblíbila, můžeme vidět na odstreamovaných hodinách, kterých (nejspíše) díky hraní roleplaye v GTA V nasbírala oproti minulému měsíci více než trojnásobek.

Již dříve nám Viktorka prozradila, že streamování ji baví, ale po půlroční pauze váhala, jestli má vůbec nadále ve streamování pokračovat. Naštěstí se rozhodla na české Twitch scéně dále působit, což se jí momentálně velice vyplatilo. S příchodem roleplaye v GTA V vzrostl i počet jejich průměrných diváků (v průměru 550 diváků na stream). Během měsíce jí také díky streamování GTA  V přibylo něco málo přes 5 tisíc nových sledujících, což je v průměru na počet jejich odstreamovaných hodin (175) nejvíce a posunula se tak na první příčku domácích tvůrkyň v počtu nasbíraných sledujících vzhledem k počtu odstreamovaných hodin za měsíc leden. Na druhém místě se umístila itsterez, která měla o něco víc odstreamovaných hodin - 233, avšak o 1,6 tisíc nových sledujících méně. Na třetím místě se potom umístila fufinkaa s 230 odstreamovanými hodinami, nabrala však "pouze" necelé dva tisíce nových sledujících. Všechny zmíněné statistiky lze dohledat na stránce Twitchtracker.

Viktorky první 24 hodinový stream
Viktorky první 24 hodinový stream
Foto: s povolením instagram.com/Vitrollka

Je nezbytné zmínit, že Viktorkaa uskutečnila v lednu svůj první 24 hodinový stream. Vzhledem ke svému zdravotnímu stavu, který ji nedovoluje streamovat celých 24 hodin, si na pár hodin zapnula sekci "I'm only sleeping". Poté, co se vyspala, vykompenzovala divácký zážitek prodloužením streamu, který dohromady trval necelých 31 hodin. „Leden 2022 začal senzačně. V historii mé "kariéry" se jedná o jeden z nejlepších měsíců a to hlavně v počtu odstreamovaných hodin. Nikdy jsem nevěřila, že i přes moje zdravotní omezení dokážu tolik odstreamovat,“svěřila se Viktorkaa se svými pocity ohledně návratu na scénu. „Může za to GTA, v RP jsem se našla a momentálně jen lituji, že jsem nezačala dříve. Dalo mi to nový nádech a jsem za to vděčná,“ doplnila svoji myšlenku. Na české scéně zajisté chyběl Viktorky kontent a my jsme jen rádi, že ji streamování zase chytlo. „Tento skvělý měsíc jsem zakončila mým prvním 24 hodinovým streamem - vlastně nakonec 31 hodinovým streamem, který sice nebyl na jeden zátah, ale i tak je to pro mě velký milník - vlastně největší. Spánek na streamu byl šílený, ale zvládla jsem to,“ vyjadřuje se Viktorka ke svému prvnímu 24 hodinovému streamu. „Díky moc všem, kteří za mnou stojí a podporují mě. Jsem zpátky ve hře,“ dodala na závěr.

Co se týče hry GTA, Rockstar Games po neskutečně dlouhé době promluvil ohledně pokračování této městské akční série. První verze GTA V vyšla již roku 2013, trvalo tedy 9 let, než Rockstar oficiálně prozradil informace o novém díle. O GTA V se před jeho vydáním vědělo 2 roky. Není tedy vůbec jisté, jaký rok se na pokračování můžeme těšit, jediné co víme je to, že se momentálně na novém díle pracuje.

V lednu to mezi domácími streamerkami na Twitchi podle statistik TwitchTracker vypadalo následovně:

  1. Viktorkaa –175 odstraemovaných hodin, 5 000 nových sledujících
  2. Itsterez – 233 odstreamovaných hodin, 3 400 nových sledujících
  3. Fufinkaa – 230 odstreamovaných hodin, 1  800 nových sledujících
Štítky: Viktorkaa