Přejít k hlavnímu obsahu

IEM: m0NESY dnes vstoupí na velkou scénu a náš stream bude opět u toho

18. 2. 2022 | 08:46 Counter-Strike 2 Preview
Pátek odpoledne nabídne čtvrté dějství oblíbeného turnaje IEM Katowice. Osm týmů už je z kola venku, další mají po včerejšku na mále, ale stále jsou dva celky, které čeká jejich premiérové vystoupení na letošním ročníku. A možná jde o dva vůbec nejočekávanější týmy – G2 Esports a Natus Vincere.
m0NESY
m0NESY
Zdroj: YouTube / lau

Šesticí zápasů včera odstartovala hlavní část IEM Katowice. Týmy ve dvou skupinách rozjely svoji cestu do play-off a překvapivě na úvod zaváhaly například aktuální světové dvojky z Gambit Esports. Jejich brzké vypadnutí by bylo opravdu šokující, stále však mají druhou šanci na prežití. O postup do finále skupiny si naopak dnes zahrají Heroic vs. Team Vitality a Virtus.pro vs. NIP. Vítězové těchto dvou duelů budou mít jisté play-off a už bude záležet jen na tom, jestli půjde o postup do semifinále, nebo pouze do čtvrtfinále.

Důležité také bude, jestli a jak moc do dění zasáhne covidová situace. Podle nových informací je možnost, že se Robin 'ropz' Kool připojí k FaZe Clanu, pokud bude mít zavčasu negativní test a jeho tým do Spodek Arény postoupí. Totéž se týká Kirilla "Boombl4" Mikhailova z NAVI, který se také může jen modlit.

KFC Rozvoz
KFC Rozvoz
Foto: grafika PLAYzone

Také dalším hracím dnem vás bude provázet naše studio, opět vám naservírujeme tři parádní zápasy. Program na twitch.tv/playzonecz startuje ve 12:30 a končit bude až v pozdních večerních hodinách. Těšit se opět můžete na Michala 'Mishek' Kabele, Marka 'shadye' Hovance, Jakuba 'Koty' Kotajného, Jiřího 'Bananides' Johanides, Jakuba 'Kany' Jíchu, ale poprvé také na Ljudmilu 'Miley' Mikitovou.

Do turnaje poprvé vstoupí G2 Esports a Natus Vincere, my jsme si na pro náš přenos vybrali prvního jmenovaný celek, který vyzve fnatic. Všechny oči totiž směřují na Ilju 'm0NESY' Osipova, jehož cestu do Spodek Arény si nechce nikdo nechat ujít. U českých a slovenských fanoušků to stejné platí o druhém zápasu dne, kde se David 'frozen' Čerňanský a jeho MOUZ utkají s OG. Kdo prohraje, ten končí. Totéž následně bude platit i o závěru dne, kde vám k večeři přineseme duel zmíněných Gambit Esports proti Copenhagen Flames. Favorit je zde jasný, Dánové už ale ukázali, že nepřiletěli do Polska jen na otočku.

Dnešní rozpis zápasů na streamu:

Nezapomeňte, že sledováním našeho Twitche se můžete zapojit do dvou parádních soutěží. Díky Tipsportu mohou starší 18 let vyhrát Nety, tedy měnu pro sázení na této platformě. Vedle toho máme na našem kanále během turnaje zpřístupněné FACEIT dropy, které vás mohou dovést k hezkým cenám.

Štítky: IEM Katowice
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.