Přejít k hlavnímu obsahu

Česká pomoc proti válce. Oblíbená strategická hra daruje výtěžky na Ukrajinu

3. 3. 2022 | 17:39 Zajímavost
V DLC pro Arma 3 s názvem Laws of War se podíváte na lidská práva. Nejen, že to sedí ke konfliktu na Ukrajině, ale celý výtěžek bude darován právě na konflikt mezi touto zemí a Ruskem.
Arma III
Arma III
Zdroj: Bohemia Interactive Studio

Arma 3 je známou strategickou hrou, která byla v historii několikrát zneužita k vytvoření „reálných záběrů". Naposledy se tak stalo ve spojitosti s krizí stovky kilometrů od České republiky v ukrajinsko-ruském konfliktu. K podpoře Ukrajiny se přidávají organizace, samotní hráči, ale i některá herní studia. Podporu vyjadřují i vývojáři zmíněné Army 3 – Bohemia Interactive, českého studia.

Na Ukrajině se odehrává humanitární katastrofa. V Bohemia Interactive jsme se rozhodli vytvořit speciální Arma 3 charitativní balíček, abychom získali finanční prostředky pro lidi, kteří to nejvíce potřebují. K dispozici bude po dobu následujících dvou týdnů,
uvedlo Bohemia Interactive.

Balíček obsahuje bonusový dodatek s názvem Laws of War, za cíl si ukládá představit základní principy humanitárního práva. Tedy to, co je v posledních dnech do značné míry porušováno. Podobnou akci Bohemia Interactive uspořádali v roce 2017,  výtěžek tehdy  dosahoval na 176 667 dolarů (4 miliony Kč), které putovaly do Červeného kříže.

Balíček si lze zakoupit skrz platformu Steam za předpokladu, že nežijete v Rusku. Tam se ruští uživatelé potýkají s problémy. Celý příspěvek od Bohemia Interactive si lze přečíst na jejich Facebooku.

Od léta 2021 redaktorem PLAYzone. Věnuji se hlavně Battle royale hře Call of Duty:Warzone a YouTube obsahu na internetu.