Přejít k hlavnímu obsahu

Online hry bez ruských hráčů. Šílená představa může být brzy realitou

7. 3. 2022 | 14:40 Gaming
Nezávislá východoevropská televize Nexta informovala v neděli večer o ruských plánech odpojení od světového internetového připojení. Pro online gaming by to znamenalo, že hráči z Ruska by se utkávali jen proti sobě. O Counter-Strike: Global Offensive by mohli Rusové přijít téměř kompletně.
Counter-Strike: Global Offensive
Counter-Strike: Global Offensive
Zdroj: Valve

Protiruské sankce západu se dotýkají esportu i gamingu. Největší rána by však pro hráče mohla přijít zevnitř. Rusové by se totiž po odpojení od světového internetu nemohli připojit k serverům mimo svůj region. To by byl problém především pro ruské hráče Counter-Strike: Global Offensive.

NEPŘEHLÉDNĚTE: CS:GO bez ruských hráčů? Valve začíná se zákazy na Steamu

Oblíbená střílečka od Valve totiž nemá v největší zemi světa žádné oficiální servery. To znamená, že by Rusové přišli o matchmaking (hodnocené zápasy). Stejný osud by čekal platformu FACEIT. Přišel by tak s největší pravděpodobností konec komunitního kompetitivního CS:GO v Rusku.

Zasažený je i esport

Profesionální hráči čelí podobným problémům jako běžní uživatelé. V hlavní roli byl v posledních dnech především tým Virtus.pro. Ten byl nejdříve vyloučen z Dota 2 turnaje GAMERS GALAXY, následně byl zasažen i zákazem na soutěžích od pořadatelů ESL a Blast Premier.

NEPŘEHLÉDNĚTE: To si dělají srandu? Fanoušky rozčílila reakce ruské organizace na zákaz účasti

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).