Přejít k hlavnímu obsahu

Gigantické sumy: Hráči utratí měsíčně přes miliardu na odemčení úprav zbraní

8. 3. 2022 | 12:40 Counter-Strike 2 Zajímavost
Herní předměty (skiny) jsou obrovskou a nyní již nedílnou součástí oblíbené střílečky Counter-Strike: Global Offensive. Jednou z možností, jak takový skin získat, je odemknout speciální bednu. Jen za únor letošního roku jich bylo otevřeno 21 milionů, celková cena za klíče se pak vyšplhala na 1,3 miliardy korun.
Skin v CS:GO
Skin v CS:GO
Zdroj: Valve

Zní to až neuvěřitelně. Suma 1,3 miliardy za jediný měsíc je dechberoucí. V celkové ceně nejsou navíc započteny ceny samotných beden, které se pohybují od několika korun až po tisíce. Například za nejdražší kousek (CS:GO Weapon Case) hráči v únoru utratili přes 25 milionů korun.

Nejvíce uživatelé CS:GO otevírali Clutch Case. Jedna stojí v přepočtu necelých 5 korun, otevřeny jich byly necelé tři miliony.

Bedny otevřené v únoru letošního roku
Bedny otevřené v únoru letošního roku
: Reddit

Obří obchody

Skiny v CS:GO se staly již od svého počátku v roce 2013 hitem a jejich popularita neklesá. Na online obchodech se měsíčně točí obrovské množství peněz. V prosinci 2021 to byly více než tři miliardy korun. Na největším webu se pak objevují až dva miliony aktivních nabídek.

13 milionů za týden

Obchodování se skiny přináší často zajímavé příběhy. Jedním z posledních je záhadný trader, jenž teprve nedávno nakoupil předměty za více než 13 milionů korun. Za jeden týden. Něco nevídaného. Na druhé straně spektra je pak německý mladík, který přišel o inventář v hodnotě 22 milionů korun.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).