Přejít k hlavnímu obsahu

Končí Twitch v Rusku? Společnost nechce streamerům vyplácet peníze

9. 3. 2022 | 12:22 Twitch
Ruští streameři si stěžují, že jim Twitch oznámil zablokování jejich plateb z platformy. Ze dne na den tak přišli o svou práci. Kdy a jestli vůbec jim společnost peníze vrátí, je záhadou.
Twitchcon
Twitchcon
Zdroj: Twitch.tv

Válka na Ukrajině poznamenala krom Ukrajinců i samotné obyvatele Ruska. Krom ekonomiky, běžného života a gamingu, nově zasáhly sankce vůči Rusku i influencery. Před pár dny se ruská streamerka s přezdívkou Mira vyjádřila, že ban na Twitchi dostala proto, že se prý „narodila ve špatné zemi". Podle ní byl důvodem banu její původ, protože je z Ruska. A jen o pár dnů později tu máme streamery z Ruska, kterým Twitch odmítl vyplatit peníze.

Ruští streameři očekávali peníze, které z donatů a odběratelů mají dostat. Když ani po několik dnech nic nepřicházelo, řada z nich napsala email podpoře Twitche. A odpověď?

Platby do vaší banky byly zablokovány, jako výsledek sankcí. Twitch respektuje ekonomické sankce uvalené Spojenými státy a dalšími zeměmi v důsledku situace na Ukrajině. Tyto sankce mohou limitovat či dočasně zakázat přístup k platbám, schopnosti monetizovat své streamy a/nebo finančně podporovat jiné tvůrce,
uvedla podpora Twitche.

V oznámení Twitch také zmiňuje, že udělá vše proto, aby platby byly doručeny hned, jak k tomu bude mít povolení. Podobný příběh zmiňuje Alexej ‘Jesus AVGN’ Gubanov, který se přistěhoval do Ameriky z Ruska. Má stále Visu a Mastercard, které mu budou zablokovány.

Ze dne na den tak přišly desítky streamerů o své živobytí. Kdy se zpeněžení pro tvůrce vrátí, není jisté. Je také možné, že Twitch bude v této podobě v Rusku fungovat napořád.

Zdroj: Dexerto.com
Štítky: Twitch, Rusko
Od léta 2021 redaktorem PLAYzone. Věnuji se hlavně Battle royale hře Call of Duty:Warzone a YouTube obsahu na internetu.