Přejít k hlavnímu obsahu

Entropiq Prague postoupili do Bratislavy! Dynamo Eclot mají druhou šanci

19. 3. 2022 | 20:50 Counter-Strike 2 Live coverage
Tipsport CS:GO Bratislava se odehraje už za dva týdny, je tak na čase zkompletovat startovní listinu. Už od oznámení turnaje víme, že se na první velký turnaj domácí sezóny podívají SINNERS a ENTERPRISE, třetí místenku si však už včera vystříleli hráči eSuby. Uzavřená kvalifikace dnes určí další postupující tým, stejně jako ten, jehož šance shoří v prach.
Michal "leckr" Kadlíček na MČR 2021
Michal "leckr" Kadlíček na MČR 2021
Zdroj: PLAYzone

Dynamo Eclot - Entropiq Prague 0:2 (14:16, 11:16)

Očekávaný duel mezi dvěma celky ze špičky česko-slovenské scény přinesl pro mnohé překvapivý výsledek. Mělo se dojít do tří map a fanoušci věřili spíše Dynamo Eclot. Jenže Entropiq Prague brilantně zvládli koncovky Vertiga i Inferna a po zásluze se mohou radovat z postupu na bratislavskou akci.

Hlavními hvězdami utkaní se stali Jan „HONES“ Urválek a Simon „KWERTZZ“ Horák. Dvojice pušek vzala zápas na svá bedra a především na Vertigu byla hlavním důvodem, proč se nakonec radovali Entropiq Prague.

Dynamo Eclot se po prohře s Entropiq Prague porvou o postup na Tipsport CS:GO Bratislava v neděli proti 1DayHeroes. Ve skupině A se bude rozhodovat mezi Cryptovou a Sampi.

  • Filip „K1-FiDa“ Dvořák (Dynamo Eclot): „Na Vertigu ještě ty CT nemáme hotové, na Infernu to nepadalo. Bylo to všechno o těch menších chybách.
  • Michal „leckr“ Kadlíček (Entropiq Prague): „Konečně jsme si ukázali, že na to máme. Začíná to vypadat líp, je to nádhera po dlouhé době něco vyhrávat.

Orde Samurai - 1DayHeroes 1:2 (16:13, 8:16, 14:16)

Souboj o přežití. BO3 souboj mezi outsidery skupiny B začal lépe pro Orde Samurai. Parádním výkonem se na Vertigu blýsknul náhradník Jakub „wonsz“ Pikur. Polský střelec poslal k zemi soupeře hned ve třiceti případech a ovládnul tak individuální statistiky první mapy.

1DayHeroes pak přišli na Dust2 jako vyměnění. Od prvních kol vládli a nedali soupeři šanci. Orde Samurai se jen marně pokoušeli dotáhnout. Pouze Michal „T4gg3D“ Vrzal dokázal držet tempo s 1DayHeroes.

Rozhodovalo se na Overpassu. Tam řádil především Kristián „heikkoL“ Garbera se svým AWP. S 29 killy byl nejlepším hráčem na serveru a velkou měrou přispěl k úspěchu svého týmu.

  • Filip „Filixos“ Haluška (Orde Samurai): „Nečekal jsem, že budou hrát takhle, udělali tam pár pěkných playů. Věřili jsme si na výhru 2:1, bohužel hráli líp.
  • Oliver „Abdel“ Košč (1DayHeroes): „Věděli jsme, že Dust vyhrajeme. Podle mě jsme neměli prohrát ani to Vertigo a mělo to skončit 2:0.

Entropiq Prague - 1DayHeroes 16:11

Pro mnohé fanoušky až překvapivě vyrovnaný mač. Entropiq Prague šli do zápasu jako jasný favorit. Jenže na začátku byli 1DayHeroes lepší a dostali se do výrazného vedení. Entropiq Prague se ale zvedli a zápas dokázali otočit ve svůj prospěch. Pražská organizace tak míří do zápasů vítězů proti Dynamu Eclot, zatímco 1DayHeroes budou bojovat s Orde Samurai o přežití.

Michal „leckr“ Kadlíček (Entropiq Prague): „Naše komunikace nebyla dobrá. Po pauze jsme se ale zlepšili a postupně jsme se dostali do zápasu.

Dynamo Eclot - Orde Samurai 16:8

Od začátku do konce zápas plně pod kontrolou Dynamo Eclot. Orde Samurai se nedokázali po špatném začátku, kdy si nechali soupeře utéci, vrátit do utkání. Dynamo Eclot jasně ukázali, že patří mezi česko-slovenskou špičku a potvrdili roli favorita. Vítězstvím nad Orde Samurai si zajistili místo v zápase vítězů, po kterém mohou rovnou zamířit do Bratislavy.

Dva jasné favority vidí sázková kancelář Tipsport. Vedle Dynamo Eclot jde samozřejmě také o Entropiq Prague, skupinu totiž doplňují dva týmy, které si našly střechu nad hlavou až před touto kvalifikací. Před 1DayHeroes a Orde Samurai stojí opravdu složitý úkol, pro postup do Bratislavy by totiž potřebovali skolit jednoho z gigantů. Důležitý ale bude také samotný dojem, který udělají.

Přímý přenos po celý víkend vysíláme na twitch.tv/playzonecz. Bojovat o zbývající sloty na Tipsport CS:GO Bratislava se bude v každém dni, včera postoupila eSuba a dalšího účastníka poznáme už dnes večer. Nenech si tak ujít parádní česko-slovenský Counter-Strike a přijď do Twitch chatu podpořit své favority.

Harmonogram uzavřené kvalifikace
Pátek 18. března
A114:30 Česká republika Sampi.Tipsport10:16 Česká republika CryptovaBO1
A216:00 Česká republika eSuba16:9 Česká republika DEFEATERSBO1
A317:30 Česká republika Sampi.Tipsport2:0 Česká republika DEFEATERSBO3
A421:00 Česká republika Cryptova1:2 Česká republika eSubaBO3
Sobota 19. března
B114:30 Česká republika Dynamo Eclot16:8 Slovensko Orde SamuraiBO1
B216:00 Česká republika Entropiq Prague16:11 Slovensko 1DayHeroesBO1
B317:30 Slovensko Orde Samurai1:2 Slovensko 1DayHeroesBO3
B421:00 Česká republika Dynamo Eclot0:2 Česká republika Entropiq PragueBO3
Neděle 20. března
A514:30 Česká republika Sampi.Tipsportvs. Česká republika CryptovaBO3
B518:00 Slovensko 1DayHeroesvs. Česká republika Dynamo EclotBO3
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.