Přejít k hlavnímu obsahu

Žádná budova tě už nezachrání! Jak vyhrát v Zero Build?

1. 4. 2022 | 07:00 Fortnite Tutorial
Dočasné odstranění stavění vdechlo Fortnite čerstvý vzduch do plic a vlny vracejících se hráčů si hru znovu stahují, aby otestovali své přežití a bojové dovednosti.
Zero build
Zero build
Zdroj: Epic Games

Režim, který nezahrnuje žádné stavění, dokonce přivedl zpět některé z bývalých gigantů tvůrců obsahu hry, jako jsou Ninja, Tfue či Dr. Disrespect.

Fanoušci, kteří neradi staví, se nyní mohou naplno radovat. Epic Games nedávno potvrdil, že režim bez stavění zůstává trvale jako „Zero Build“. Zero Build je nyní aktivní a je k dispozici v režimu Solo, Duo, Trio a Squads.

Vracíte se k Fortnite po dlouhé odmlce nebo ho zkoušíte poprvé až teď, když se nemusíte bát stavitelů věží? Zde jsou některá tajemství úspěchu. Zvykněte si na nově přidané zbraně a předměty. A hlavně na nové mechaniky pohybu.

parkur ve Fortnite
parkur ve Fortnite
Zdroj: Epic Games

Kapitola třetí, sezóna dvě představila několik nových zbraní a předmětů, které se můžete naučit, a zároveň přivedla některé oblíbené staré položky. Combat SMG a Striker Burst Rifle jsou nové zbraně, které vám nabízejí životaschopnou možnost krátkého a dlouhého dosahu.

Používejte sprint a mantling energii takticky. Hráči, kteří jsou noví v Zero Build, si všimnou, že jejich energetická lišta sprintu/mantlingu se vyčerpá poměrně rychle. Proto je důležité přemýšlet, kdy jej používáte. Nesprintujte neustále, pokud nevíte, že nejste blízko nepřátel. Možná budete potřebovat další dávku, abyste mohli rychle uniknout sprintem do skluzu.

Granáty a světlušky považujte za menší prioritu. V aktuální verzi hry zůstalo jen několik výbušných předmětů, a když je stavba pryč, nejsou nyní tak důležité. Místo toho, kde byste obvykle drželi výbušninu, si raději vezměte raketomet na tanky, boom snipu, nebo armor štíty. Určitě se to v současné podobě hry vyplatí daleko víc.
 

raketomet
raketomet
Zdroj: Epic Games

Populární streamer Dr. Disrespect také řekl, že kvůli mnoha novým způsobům procházení bojištěm, jako je sprint a mantling, si myslí, že hra je „skutečně zábavným zážitkem“. Díky spoustě nových zbraní a dalších vylepšení pohybu bychom brzy mohli být svědky toho, jak se do bitvy o vítězství zapojí celá nová nebo i staronová skupina hráčů. 
 

Ač sama zřejmě nejslabším hráčem v historii Fortnite a většinu hry jsem "svačinářka", tak o to větší jsem fanynka profesionálního Fortnitu a esportu obecně. Sleduji domácí i zahraniční scénu a neuteče mi žádný turnaj. Můžete podpořit i moje články zadáním SAC kodu: SheisBara v item shopu.